Најновије

ХОЋЕ ЛИ НАЈЗАД БИТИ ПРАВДЕ ЗА СРБЕ! Палма запрепастио све својом изјавом: Формира се специјални суд за злочине у "Олуји"?

Док се Анте Готовина и Рамуш Харадинај не буду нашли у ћелији Хашког трибунала и не одговарају за најтеже ратне злочине и етничко чишћење, међународно право не постоји, оценио је лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма поводом 24. годишњице Олује.

Драган Марковић Палма (Фото: јутјуб)

"Готовина и Харадинај нису у затвору зато, јер су их ослободиле судије чије су земље спонзорисале и "Олују" и етничко чишћење на Косову и Метохији", рекао је Марковић у саопштењу.

Он сматра да поред Специјалног суда за ратне злочине почињене над Србима на Косову и Метохији, треба да се формира и Специјални суд за, како је рекао, највеће етничко чишћење после Другог светског рата и ратне злочине почињене над Србима, у и после акције Олуја.

"Да трагична иронија буде још већа, хрватско правосуђе је до сада донело две пресуде за злочине у "Олуји" и то у једној је осуђен етнички Албанац, а у другој етнички Србин. Ниједан Хрват", истиче Марковић.

"Туђман, који је наредио Олују речима да "Србима треба нанети такве ударце да нестану са ових простора", Готовина који је командовао и њихови поданици су Хрвати. Они су извршили убиства у Олуји, навео је Марковић.

Он истиче да је до сада пописано 1869 убијених Срба, док се 745 још воде као нестали. Од броја убијених 1220 су цивили, што је 65 посто, а укупно у целом грађанском рату у Хрватској је убијено 38 посто цивила.

"Протерано је све што је српско и запаљено је све што је српско. И све те жртве током Олује Хрвати воде жртве "домовинског рата", каже Марковић.

Он сматра да ослобађајућом пресудом Готовини и Маркачу, Хашки трибунал је сахранио међународно право и оправдао све наредне терористичке акције.

"Тиме је оправдао и Ал Каиду и Исламску државу. Јел ако можете да побијете 2500 људи и протерате све и запалите им и уништите све, а да за то нико не одговара, онда је то знак свима да све то исто могу да раде некажњено. Амерички судија Теодор Мерон који је био председник суда у Хагу, руководио је акцијом ослобађања Готовине, која је довела до прегласавања од 3:2 и коначног ослобађања команданата Олује", указује Марковић.

Он је закључио да ако "Олуја" прође некажњено и етничко чишћење на Косову и Метохији, "онда је све на свету и свима дозвољено".

Због чега се за Хрватску није завршила “Олуја”, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА