Најновије

НИШТА ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА! ЂИЛАС ИЗЈАВИО: Нећемо учествовати у дијалогу о изборима ако не буде отворен за јавност!

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас обавестио је Милана Антонијевића и Фондацију за отворено друштво, организаторе округлог стола о изборним условима на ФПН-у, да он лично, нити ССП неће учествовати на наредним састанцима уколико не буду отворени за јавност.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђилас је у писму навео да је прихватио учешће на округлом столу на Факултету политичких нака, и поред свог раније јавно изнетог става да је опозиција већ требало да саопшти да ће бојкотовати изборе, сматрајући својом обавезом да учини све што је у његовој моћи да се смање тензије које постоје у друштву, преноси N1.

"Прихватио сам да седим са људима који су ме стотине хиљаде пута оптужили да сам криминалац, лопов, фашиста, насилник, са људима који сваког дана учествују у хајци на мене, због чега последице трпим не само ја, већ имоја деца и пријатељи. Прешао сам преко тога што нисте обавестили јавност о скупу који се одржава на факултету и на коме учествује педесетак људи, те је велики део јавности закључио да је у питању тајни скуп на коме је опозиција одустала од захтева дефинисаних током осмомесечних грађанских протеста", навео је Ђилас.

Подсетио је и да је прихватио правило које је предложио организатор - да се о томе ко је шта говорио не износи у јавност.

Он је још додао је да не може да прихвати да "Антонијевић неистинито информишет јавност да су учесници разговора били конструктивни, да тендециозно саопштава како се бојкот током разговора није помињао и како договор само што није постигнут".

Да би се, како је навео између осталог, избегло да јавности буде презентована лажна слика шта се дешава иза затворенх врата, Ђилас је предложио да се иста отворе за представнике медија и да сваки грађанин лично буде у прилици да види и чује како се ко понаша и какве ставове заступа.

"Уколико постоји жеља да се Србија трансформише у слободно и демократско друштво, никоме од учесника не може представљати проблем да грађани Србије и на тај начин буду упознати са ставовима организације које представља. У супротном ће се све ово претворити у циркус у коме ће свако износити своје виђење онога шта се на округлом столу дешава. А у томе ни Странка слободе и правде ни ја лично нећемо учествовати", поручио је Ђилас у отвореном писму Милану Антонијевић и Фондацији за отворено друштво.

Вучић позвао све Србе у манастир Крушедол! Више о томе ОВДЕ.

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА