Најновије

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА ЗАПАДУ: Москва неће мењати ни унутрашњу, ни спољну политику!

Друга рунда америчких санкција Москви због случаја "Скрипаљ" представља чисту провокацију која је осмишљена у пропагандне сврхе, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: ria.ru)

- САД стално користе случај тровања бившег британског агента и његове ћерке у Британији како би погоршали односе са Русијом. То је чиста провокација и још један изговор да се уведу санкције Русији - рекла је она.

Захарова је истакла да аутори тих мера рачунају већином на пропаганди ефекат уз стално промовисање санкција као медијске теме. Она је нагласила да најављене санкције представљају само копију антируских мјера уведених последњих година, пренео је ТАСС.

Захарова је подсетила да је америчка администрација давно забранила банкама да Русији даје зајмове, да је блокирала руску сарадњу са међународним финансијским институцијама и да је суспендовала куповину различитих типова технологије и рова. Она је додала да су се амерички покушаји да присили Русију да промени унутрашњу и спољну политику показали потпуно безуспешним. Захарова је рекла да ће Русија наставити да јача своју привреду, војне способности и капацитете, да ће оснажити привредни раст и појачати утицај на међународној сцени упркос санкцијама.

Амерички председник Доналд Трамп потписао је указ 1. августа којим се утврђује списак ограничавајућих мера које се уводе Русији због случаја "Скрипаљ". Санкције подразумевају спречавање давања зајмова, финансијске или техничке помоћи међународних финансијских институција. САД то могу да остварују преко својих представника у организацијама - Међународни монетарни фонд, Светска банка, Европска банка за реконструкцију и развој и друге. Указом је предвиђена и забрана свим америчким банкама да издају зајмове или кредите руској влади, уз изузетак зајмова и кредита за набавку прехрамбених и других пољопривредних производа.

Указ је потписан ради реализације Закона о контроли над хемијским и биолошким оружјем из 1991. године, према којем је пре годину дана уведен први пакет санкција Русији у вези са случајем "Скрипаљ", објавио је "Спутњик".

Барикаде по улицама, полиција испалила сузавац! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА