Најновије

ШТА СУ ТРАЖИЛИ, ТО СУ И ДОБИЛИ: Пустиње у свету имају више становника, него неке општине у Хрватској

Секретар Удружења Срба избеглих из Хрватске Милојко Будимир изјавио је да се Хрватској као бумеранг вратило то што су протерали Србе, јер су простори на којима су некад живели сада пусти.

Секретар Удружења Срба избеглих из Хрватске Милојко Будимир (Фото: Јутјуб)

Будимир је рекао да су поједини делови Хрватске етнички очишћени у "Олуји", каква је и његова родна Лика, данас међу најненасељенијим подручјима на планети, преносе Независне.

“Ако се Срби не врате на те просторе, сигуран сам да ће то бити пуста земља. На простору где је мој завичај Лика и општина Грачац на један километар квадратни долазе два становника. Неке пустиње у свету имају више становника, него што их данас има општина Грачац”, рекао је Будимир.

Према његовим речима, на простору Лике, Северне Далмације, Западне Славоније, могу да живе само Срби, јер су то простори које су кроз векове оплеменили својим присуством и то је њихова дедовина.

“Будући да су Срби протерани, ти простори су зарасли у коров и шипражје и тамо готово да се ништа не дешава. Наравно да тамо више не могу да живе ни Хрвати, а акције неких хрватских политичара да се тамо населе неки из Украјине и Белорусије заиста говоре да су Хрватима сви пречи осим оних који су тамо живели”, рекао је Будимир.

Он је додао да су минималне шансе за останак и повратак Срба, којих је сада у Хрватској испод три одсто, чиме се, како је нагласио, и више него што је планирано остварио план Фрање Туђмана да их сведе на четири одсто.

“Чини ми се да ће, ако се нешто не промени, нестати Срба из Хрватске. Сви ми о том питању морамо бити агилнији - од представника Срба у Сабору, матичне државе и непрестано указивати међународној заједници на тежак положај Срба у Хрватској”, рекао је Будимир.



Прочитајте ОВДЕ како се осрамотио израелски амбасадор у Хрватској.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА