Најновије

ТАЧИ И ХАРАДИНАЈ СУ ШЕФОВИ МАФИЈЕ: Бивши представник мисије 'еулекс' жестоко оптужује Шиптаре!

Фински адвокат Симо Пиетилаинен, који је радио у Мисији 'Еулекс' на Косову, оптужио је највише албанске званичнике Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија да су шефови мафије!

Тачи и Харадинај (Фото: Јутјуб)

Пиетилаинен тврди да су Харадинај и Тачи главни представници и вође организованог криминала у лажној држави, који су подмитили цео правосудни систем и који организују мафијашке крвне освете без икаквих последица. Према његовим речима, целокупан систем лажне државе функционише на миту и корупцији.

Криминалне банде

Фински стручњак истиче да 'Еулекс' није постигао свој циљ да косовски систем интегрише у европску праксу.

- У косовским судовима постоји висок степен корупције. Осим злочина из мржње, на Косову постоје и случајеви крвне освете. Оптужени често измичу правди подмићивањем или их од одговорности ослобађају њихови људи у судовима. Грађани на Косову не верују правном систему и другим институцијама. Висока незапосленост, недостатак инвестиција и визије јесу извор фрустрације за велики број грађана, нарочито млађих. Због тога људи имају бескрајну жељу да побегну у иностранство - подвлачи Пиетилаинен.

Коментаришући ове наводе, заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев каже да само онај ко не жели да види истину може да негира чињеницу да је самопроглашено Косово легло организованог криминала.

- Тамо владају породични криминални кланови са упориштем у врху политичких структура. Природно је то што све више људи у Европи, која у великој мери финансира самопроглашено Косово, поставља питање сврхе трошења новца европских пореских обвезника на један пропали пројекат. Албански криминални гангови имају ћелије по читавој Европи и питање организованог криминала на Косову више се не може игнорисати јер је он годинама уназад интернационални проблем. Одавно је од локалног албанског феномена прерастао у паневропску пошаст којом руководе најистакнутији косовски политичари - наглашава Козарев, додајући да је иронија то што критике ове врсте данас долазе из Финске, чији је некадашњи председник Марти Ахтисари био један од главних архитеката косовске независности.

Није више тајна

Џевад Галијашевић, стручњак за безбедност и борбу против тероризма, оцењује да је лажну државу Косово створила терористичка организација ОВК.
- Међународна заједница добро зна за криминал и корупцију на Косову, као што добро зна и да сви путеви дроге воде преко Косова. Очигледно су се околности мало промениле, па сада све више званичника на то јавно и указује - закључује Галијашевић.

Косовско тужилаштво наставило је истрагу против пет особа осумњичених за убиство Оливера Ивановића, од којих су две већ саслушане пред 'Специјалним тужилаштвом' Косова.

"Истраге о овом предмету се настављају. У овом тренутку можемо вам рећи да постоје људи против којих се води истрага као осумњичених. Двојица од њих већ су интервјуисани", пренела је приштинска 'Газета експрес'.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да је опстанак Срба на КиМ незамислив без Трепче.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА