Најновије

ДОДИК ОТВОРИО ХАЛУ КОСОВО И МЕТОХИЈА У ХАН ПИЈЕСКУ! ЈОВИЋ: БиХ није и неће признати тзв. Косово!

Уз присуство представника власти Републике Српске и Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, у Хан Пијеску је данас отворена спортска хала која носи име јужне српске покрајине и сведочи, како је поручено на свечаности, о српској слози, љубави и солидарности.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Дворана Косово и Метохија, некада Соколски дом, није употребљавана више од две деценије, и реконструисана је током протекле две године средствима општине Хан Пијесак, Владе Републике Српске и бившег председника РС Милорада Додика.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић изразио је уверење да ће у будућности бити све више пројеката који повезују Србију и Републику Српску и јачају српску слогу. 

- То што сте ову спортску салу назвали Косово и Метохија је мали знак солидарности, али нашем народу на Космету то много значи. Знају наши људи на КиМ да нису сами и да њихову борбу за слободу најбоље разумете ви који живите овде у РС. Често нашим људима на КиМ и сам кажем да од вас из РС најбоље могу да науче како се слобода воли и чува - рекао је Јовић.

Јовић је захвалио свим породицама из Хан Пијеска које су у протеклим годинама угостиле децу из јужне српске покрајине, и изразио задовољство због тога што ће група деце из те општине РС и са КиМ ускоро заједно летовати у Грчкој, уз подршку Канцеларије за КиМ. 

- Хвала вам свима још једном на томе што се, и поред сопствене муке, несебично борите да сачувамо наш народ на КиМ, и посебно хвала Милораду Додику, јер захваљујући његовом јасном противљењу БиХ није и неће признати једнострано проглашену независност Косова - рекао је Јовић.

Свечаности су присуствовали и начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић, изасланик српског члана Председништва БиХ Бошко Томић, као и председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, на чији је предлог хала добиила име Косово и Метохија.

Арлов је изјавио да је отварање хале порука пријатељства и солидарности читаве РС Србима на Косову и Метохији.

- Ово је порука нашем народу на КиМ колико је целој РС стало, и све је ово настало из једног пројекта нашег одбора да спојимо децу са КиМ и из РС - казао је Арлов. 

Спортска дворана Косово и Метохија биће широке намене и користиће се за спортове без лопте, као и за свечаности и пријеме. Реконструкција објекта је коштала 351.000 конвертибилних марака. 

Брнабић планира интеграцију Србије, Албаније и БиХ? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА