Најновије

КОСОВСКИ ЗВАНИЧНИК ИМАО 8 ГОДИНА ТОКОМ РАТА А ПОЗВАН У ХАГ: Откривен разлог!

Рилинд Бериша, службеник Министарства правде, позван је на разговор од Специјалног суда, а испрва је нејасно било зашто, јер је Бериша имао само 8 година у време рата, пише Gazetaexpress.com.

Шиптари ОВК (Фото: Јутјуб)

Међутим, извори тих албанских новина указују да Бериша, који ради у канцеларији Специјалног суда за заштиту потенцијалних оптужених, није осумњичен за било какав "злочин" у рату, већ је испитиван због наводног цурења осетљивих информација из канцеларије.

Разлог Беришиног позива није имао никакве везе са оним чега се сећао из прошлог рата, наводи даље Газета експрес, већ са функцијом коју тренутно обавља у Министарству правде у Канцеларији за заштиту потенцијално оптужених од Специјалног суда.

Добро обавештени извор рекао је том медију да је разлог позива у Хаг био тај што је починио неке законске повреде током вршења дужности у канцеларији за заштиту оптужених. Такође се сумња да су илегално процуриле неке информације из канцеларије.

Газета експрес је ступила у контакт с Беришом да би видели његов став о тој теми, али он је одбио да одговори на питања. Исто је то учинио и Дритон Лајци, који је шеф ове канцеларије.

Политичари су ово крили 20 година, народ ни не зна шта се дешавало! Више о томе ОВДЕ.

Извор: kosovoonline.cz

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА