Најновије

ЛОНДОН ИМ ЈЕ СЕДИШТЕ: Албанске банде користе Фејсбук за "прљаве послове" у Великој Британији!

Министарство унутрашњих послова Велике Британије тврди да се удвостручио број Албанаца који илегално улазе у земљу са пасошима других земаља, као и да албански криминалци заузимају све више простора на тржишту трговине дрогом.

Шипари у Албанији (Фото: Јутјуб)

Албански криминалци успешно користе Фејсбук за избегавање имиграционих рација и кријумчарење илегалних имиграната у Велику Британију, извештава „Телеграф“.

Ко је Фари Леши

Наиме, страница названа „Албанци у Лондону“, коју води Албанац Фари Леши, осуђивани пљачкаш банке, има 123.000 пратилаца и јавно објављује криминалне шеме. Страница је понудила све својим пратиоцима, илегалним албанским имигрантима, од упозорења на рације граничара, преко фотографија званичника и њихових комбија, до савета о томе како да склопе лажни брак.

Та фејсбук страница такође представља и место на којем Албанци могу да контактирају кријумчаре људима. Уз накнаду до 1.500 фунти по особи, илегални имигранти се тајно доводе у Велику Британију преко Ирске, која је наводно најјефтинија и најлакша тачка уласка.

Између осталог у понуди је и запошљавање особа које говоре енглески језик и које могу да полажу тестове за држављанство на енглеском језику за Албанце, или писане тестове за добијање возачке дозволе.

Фари Леши, наводи лист, „мастермајнд“ фејсбук странице, илегално је ушао у Велику Британију након шестогодишње казне затвора због пљачке 20.000 фунти у Италији. Након што је осуђен за трговину дрогом у Британији, депортован је у марту. Фејсбук страница „Албанци у Лондону“ добила је на популарности, упркос томе што је Леши депортован. Тај криминалац може се видети на Јутјубу како држи два пиштоља и промовише своју реп музику.

„Телеграф“ пише да су администратори затворили ту фејсбук страницу у року од сат времена након што су их новинари контактирали и да су одбили да дају изјаву. Представници Фејсбука наводе да су огласи, странице или постови који подстичу на кријумчарење људи забрањени и тврде да би та страница била скинута да је администратори сами нису угасили.

Лондон је седиште албанске мафије

Из Министарства унутрашњих послова Велике Британије обец́авају нулту толеранцију према било којој злоупотреби имиграционог система.

„Јасни смо по питању тога да свако ко намерно омета спровођење закона треба да осети сву снагу закона. Компаније које су власници друштвених мрежа одговорне су за спречавање илегалних активности на својим платформама. Наша листа дигиталних претњи налаже обавезу компанијама да се баве спречавањем илегалних активности на својим платформама, укључујуц́и организовани имиграциони криминал.“

Према британској Националној агенцији за криминал, албанске криминалне банде доминирају тржиштем кокаина у Британији, привлачец́и илегалне имигранте са удаљеног, планинског, северног дела Албаније, где је сиромаштво распрострањено.

„Албанске криминалне групе представљају значајну претњу. Лондон је њихово главно средиште, али они делују широм Велике Британије“, рекао је портпарол НЦА.

НЦА је наводно распоредио шест официра у Албанији, а портпарол је додао:

„Ми блиско сарађујемо са албанским властима и другима у региону у борби против кључних претњи Великој Британији.“

Ево шта је Трамп рекао о могућем сусрету Путина и Зеленског!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА