Најновије

"Ознаку тајности скинуо сам зарад истине и правде!": Вучић објављује још поверљивих докумената?

Председник Србије Александар Вучић каже да је одлуку о скидању ознаке тајности са поверљивих докумената о његовом прислушкивању донео у складу са законом и како би јавност сазнала истину о томе како га је бивша власт прислушкивала.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Додаје да је опозиција сада нервозна, јер се неки плаше са чега би још могао да скине ознаку државна тајна или поверљиво.

"Не треба да брину, ово сам скидао због себе, да покажем ко су били стварни тирани и диктатори, они који су мислили да могу да контролишу животе својих политичких противника и који могу да раде шта хоће", рекао је Вучић новинарима након обиласка радова на изградњи вијадукта "Чортановци".

"Скинуо сам ознаку тајности у складу са законом због истине, због тога што људи у Србији треба да знају истину и сазнали су истину. Руководио сам се истином, правдом, правом и у складу са тим сам донео одлуку. Доносићу је и убудуће, уколико за то буде било потребе", нагласио је.

Он је додао да се на тај корак одлучио јер сваки дан слуша о томе како "неко свој нерад, неспособност и лењост правда тобожњим нападима власти на опозицију", како говоре о диктатури, аутократији и ауторитарном режиму, као и да га оптужују да он неког прислушкује.

"Сматрам да је интерес јавности да види шта је истина. Седам година те податке нисам износио у јавност и седам година нисам скидао ознаку поверљиво и ознаку државна тајна", навео је председник.

Како каже, скинуо је ознаку тајности у складу са законом због истине.

Подсећа на време претходне власти када је убијен Ранко Панић, јер тадашњој опозицији нису дозволили да се прошета до РТС-а.

"Ранка Панића је убио режим Ђиласа, Јеремића, Тадића само зато што нам нису дозволили слободну шетнују. За то још нису одговарали, што је срамота надлежних државних органа", навео је Вучић.

Он је нагласио да је данас опозицији дозвољено да шета где хоће, а да су у време бивше власти опозицију тукли јер им се није свидела идеја да прошетају до РТС-а.

Тачи одредио нову командну структуру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА