Најновије

СВЕЖА ШИПТАРСКА КРВ! "ВОЈСКА КОСОВА" У МИСИЈИ СА САВЕЗНИЦИМА АМЕРИМА: Одлазе у Ирак или Авганистан!

Командант тзв.  Безбедносних снага Косова (БСК) генерал-потпуковник Рахман Рама најавио је да ће до 2021. године тзв. Војска Косова први пут бити у војној мисији заједно са америчком војском.

Војска Косова mksf-ks.org

У изјави за РТК-а, нагласио је да ће чета тзв. косовске војске бити у мисији у Ираку или Авганистану и да ће то бити велико достигнуће.

- Кажем са пуним уверењем да цће косовски војници, заједно са Ајовском националном гардом, бити на тим местима у војним мисијама - изјавио је Рама.

Он је одбацио притужбу да је било неправилности током спровођења конкурса за пријем нових кадета у војску, преноси Зери.

Командант тзв. БСК нагласио је да је усвајање уредбе о војној структури од стране председника привремених приштинских институција Хашима Тачија прва фаза структуралних промена у војсци које су предвиђене законом.

Говорећи о присуству на северу Косова, Рама је казао да, ако им се нареди, војници су спремни да одговоре без обзира о ком се делу Косова се ради јер, како је објаснио, војска има обавезу да одбрани земљу.

Командант тзв. БСК рекао је да сарадња са НАТО-ом и стратешким партнерима расте.

- Сарадња са НАТО-ом и стратешким партнерима само се повећавала. Имамо толико подршке и толико понуда да понекад чак и немамо кога да пошаљемо. У процесу смо потписивања неких уговора и сигурно је да ћемо имати софистицирано наоружање као што то имају земље чланице НАТО-а - рекао је Рама.

Тачи одредио нову командну структуру војске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: kosovoonline.cz

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА