Најновије

ШТИТЕ БАБИЋА? Седам месеци чека се снимак из Дољевца, а чека се и Вучићева молба надлежнима

Седам месеци од погибије Станике Глигоријевић у удесу на наплатној рампи Дољевац, а Тужилаштво још увек није добило снимке несреће како би поступак могао да се покрене са мртве тачке.

Зоран Бабић (Фото: Јутјуб)

Породица настрадале жене захтева да се снимци са наплатне рампе хитно објаве, да би се, како кажу, утврдило да ли је функционер СНС-а, Зоран Бабић возио аутомобил који је усмртио Станику. Породица се јавности обратила на иницијативу Покрета слободних грађана.

Станика Глигоријевић погинула је у саобраћајној несрећи 31. јануара када је службено возило "Коридора Србије" великом брзином ударило у аутомобил у којем је она седела на задњем седишту.

"Стао сам на наплату рампу иза кола која су већ плаћала путарину. У том тренутку сам пружио десну руку како бих од супруге узео новац за наплату путарине. Махинално сам погледао ретровизор у колима и видео на тридесет, чедтрдесет метара од нас кола која нам се приближавају муњевитом брзином и иду право на нас ни лево ни десно", каже Срђан Алексић, зет Станике Глигоријевић.

У овој несрећи тешко су повређени и дотадашњи директор Коридора Србије Зоран Бабић који је, након несреће понео оставку, и Станикина рођена сестра Мирјана Алексић.

Иако се удес догодио на периферији града Ниша, Бабић је пребачен у Београд, док је Алексићева превезена у Ниш.

"Толико сам била повређена. Значи ја сам имала тешке повреде - са једне стране седам. са друге пет ребара, плућна марамица ми је била поцепана, четврти пршљен ми је био пуко. За мене лечење није постојало да и мене, као и господина, пребаце у Београд. Зашто", пита Мирјана Алексић.

Породица за несрећу окривљује Бабића... Такође, тврде и да је главни осумњичени за убиство Станике подметнут.

"Ми желимо суочење и да се суђење заврши", истакла је Мирјана Алексић.

Председник Србије Александар Вучић је за Глас Америке рекао да је погледао снимак несреће, а раније је више пута изјављивао да Зоран Бабић није седео за воланом Шкоде:

Вучић: На пример, Зоран Бабић није убио никога.

Глас Америке: Али, ми то нисмо видели.

Вучић: Шта нисмо видели?

Глас Америке: Нисмо видели ко је возио ауто. Нисте дозволили да се види снимак јавне камере. Сами сте закључили и рекли: "Ја сам видео, он није крив".

Вучић: Снимак је ужасан, а пошто видим да изражавате сумњу, ја ћу да замолим надлежне државне органе, као председник Републике, да вам покаже то. Да видите каквим сте се лажима служили свих претходних месеци.

Глас Америке: Ја вас молим, хвала…

Вучић: То ћу да урадим, ја Вас молим да изађете на телевизију и да кажете - "извините за све лажи које смо изговарали о овом случају".

Породица, седам месеци касније, каже да се државне институције играју глувих телефона и да све док Тужилаштву не буде достављен снимак са наплатне рампе, њихово једино питање остаје: ко је убио њихову мајку и сестру?

Прочитајте ОВДЕ  каква је то државна старлета приведена и зашто.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА