Најновије

НЕ МИРИШЕ НА ДОБРО! Харадинајев најближи сарадник открива шта чека Србе ако Рамуш поново постане премијер лажне државе

Изгледа да је некадашњи командант ОВК пронашао "нове савезнике" јер упркос изјавама Метјуа Палмера, америчког представника за Балкан, да је Приштини потребна нова влада која је укинути таксе и наставити дијалог са Београдом, из редова Алијансе за будућност Косова, на чијем се челу налази Рамуш Харадинај, поручили су да ће таксе остати на снази и након избора, који су заказани за 6. октобар.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Наиме, Фатмир Гаши, заменик министра финансија у техничкој влади Косова и високи функционер Рамушеве странке, поручио је да ће "после избора опет бити такси док се не седне да се преговара и док не дођемо до мирног решења".

- Ми морамо да разговарамо са српском страном и дођемо до неког оквирног договора, па ћемо после да видимо како да укинемо таксе. Српска власт треба да покаже вољу, да на крају преговора призна Косово - рекао је Гаши, додавши:

- Србија ће када призна Косово добити Европску унију, добиће мир овде, добиће тржиште овде, добиће инвестиције. Добићемо и ми инвестиције, стање ће бити релаксирано, добићемо и стране инвестиције више него што имамо данас и ми и Србија.

Када је реч о таксама, Приштина је и те како профитирала:

- Ми смо раније, док нису постојале те таксе, инкасирали у буџет 35,7 милиона евра од увоза. Сада, кад смо заменили ту робу, која уместо из Србије и БиХ стиже из других држава, имамо 42.700.000 евра. Значи, имамо седам милиона евра више у односу на ранији период и то само у периоду од новембра прошле до априла ове године - рекао је он.

И Пољска профитирала од такси

- Немачка, Турска, Грчка, Албанија, Македонија и Пољска су највише зарадиле од ових такси, јер су повећале извоз на Косово. Највећу штету од такси трпи привреда Србије, а истина је и да су порасле цене на Косову, јер се роба из Србије и роба из Немачке не могу баш допремити по истој цени - навео је Гаши.

Последње тренутке српског репера Груа погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА