Најновије

ПАЛМЕРУ БРИДЕ ОБРАЗИ: Трампов човек прозивао Русију и Србију, а онда га је Боцан-Харченко овим одговором брутално спустио на земљу!

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко оценио је да изјава специјалног изасланика државног секретара САД за Западни Балкан Метју Палмера, да "Русија жели да Балкан постане нестабилан регион", доводи јавност у заблуду и "изазива потиштеност".

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

Боцан-Харченко је на твитеру био ироничан, па је написао да су "вероватно обележја подршке стабилности војна агресија против суверене земље, убиства људи, рушење инфраструктуре, засипање штетним уранијумом, или распарчавање држава, раздвајање народа који су живели у истој заједници, или наметање против воље и упркос одлукама законодаваца и влада избора у корист чланства у НАТО-у, или глорификовање зликоваца и 'збацивање' патриота и хероја, фалсификовање историје".

Једино, на шта се позива Метју Палмер, јесу, каже Боцан-Харченко, неосноване оптужбе на рачун Русије која је наводно покушала да организује 'државни удар' у Црној Гори.

"Узгред, стратегија Вашингтона за јачање стабилности путем противуставних државних удара и уплитања у унутрашње послове је оцигледна и општепозната", навео је амбасадор Русије.

Он је оценио да Палмеров коментар "није у складу ни са обичном здравом логиком", упитавши зашто су нестабилност и неповерење потребни Русији, чије водеће компаније, заједно са Србијом, реализују велике, савремене, дугорочне пројекте.

"Да, још се Метју Палмер жали на 'нереде' који су у интересу Русије. Слажемо се: нама, а и многим другим, наравно, не одговара 'ред', ако се ради о 'реду' који је успоставила споља само једна земља. Да се сетимо тога да САД показују да играју чак одлучујућу улогу у питању пријема у ЕУ", изјавио је Боцан Харченко.

Руски амбасадор је приметио и да је Палмер врло директан и да је рекао да "Русија прави проблеме".

"Стварно, било би боље да не би нико 'правио проблеме' за представнике 'демократије' и 'слободног тржишта'. Ни присталице другог мишљења, других вредности, традиција, култура, нити економски конкуренти", закључио је Боцан Харченко.

Прочитајте ОВДЕ која ће нова држава постати чланица НАТО.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА