Најновије

СТИГЛА РУСКА ОСВЕТА ЗА ХМЕЈМИМ: Џихадисти су се после овога дебело покајали!

У изненадном нападу, руски ратни авиони извршили су рано 11. септембра низ ваздушних удара на положаје милитаната у Великој Идлиби.

Борбени авион "Сиријске арапске ваздухопловне снаге" (Фото: јутјуб)

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији (СОХР) саопштила је да су руски ваздушни напади циљали неколико положаја источно од града Кафар Такхарим и јужно од града Даркуш, који се налази на турској граници.

Руске ваздухопловне снаге и Сиријске арапске ваздухопловне снаге (СиААФ) зауставиле су своје офанзивне операције у Великој Идлиби пре две недеље под новим примирјем. Међутим, Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ), Ал-Каидома и њихови савезници су у више наврата кршили примирје.

3. септембра, милитанти су лансирали неколико наоружаних беспилотних летелица у руску ваздушну базу Хмејмим на сиријској обали. Три дана касније, сличан напад циљао је на сиријску војну базу на северозападу Хаме.

Руски ваздушни напади су вероватно били одговор на та поновљена кршења, која угрожавају примирје. Ова кршења могу евентуално приморати сиријску војску да настави своје копнене операције у Великој Идлиби.

Како су руски и српски “ракеташи” подигли “Словенски штит”, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА