Најновије

ЏОНСОН ПОД ПРИТИСКОМ ЗБОГ СУСПЕНЗИЈЕ ПАРЛАМЕНТА: Нисам слагао краљицу! Бићемо спремни за договор

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да није лагао краљицу Елизабету II о суспензији рада Парламента и нагласио да такве тврдње "једноставно нису истините".

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Британски лист "Индепендент" наводи да је премијер под притиском да укине суспензију Парламента пошто се у документима о плановима Владе у случају "Брегзита" без договора под називом операција "Жути чекић" истиче да ће се земља суочити са низом проблема.

Џонсон је нагласио да је веома важно схватити да су у објављеном документу набројани проблеми у случају најгорих дешавања у вези са "Брегзитом" и да су у протеклих неколико месеци убрзане припреме за излазак из ЕУ.

“Покушавамо да дођемо до договора и ја се надам да ће бити остварен са нашим европским пријатељима 17. или 18. октобра. Али, уколико би дошли до 31. октобра без договора бићемо спремни за Брегзит”, истакао је Џонсон.

Рад британског Парламента је суспендован почетком седмице до 14. октобра и противници овог потеза сматрају да је осмишљен како би омео њихове покушаје да критикују планове премијера за излазак из ЕУ и да му омогућава да изврши "Брегзит" без договора 31. октобра.

Највиши Апелациони суд у Шкотској јуче је донео одлуку да суспензија рада Парламента није законита, након чега су неистомишљеници оптужили Џонсона да је лагао краљицу о разлозима суспензије.

Прочитајте ОВДЕ какав је скандал избио између Израела и САД.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА