Најновије

ДЕМОКРАТЕ КОНАЧНО ПРЕЛОМИЛЕ: Бојкотујемо изборе!

Демократска странка је на данашњем заседању Главног одбора апсолутном већином донела одлуку да неће учествовати на изборима, али да ће наставити активно и перманентно борбу за стварање услова за одржавање "слободних и поштених избора, као и комуникације са Европским парламентом, међународним организацијама и представницима у борби за демократске изборне услове".

Зоран Лутовац (Фото: Јутјуб)

- С обзиром да не постоје елементарни услови за слободне и поштене изборе, да власт није испунила ниједан заједнички захтев опозиције и није прихватила ниједан од предлога групе независних стручњака, нити је показала било какву искрену намеру за суштинским променама, околности у којима су немогући избори, Демократска странка-уједињена неће учествовати на изборима - одлучено је на ГО ДС.

Затворени део седнице завршен је након више од четири сата.

У овим тренуцима почиње конститутивна седница уједињене Демократске странке, на коју је стигао председник СДС Борис Тадић и председник ЗЗС Небојша Зеленовић.

На овој конститутивној седници ће бити речи о даљим смерницама у заједничком деловању. Биће присутни чланови ГО све три странке, али се неће бирати чланови страначких органа, иако је у питању конститутивна седница.

Председник ДС-а Зорна Лутовац је на почетку седнице Главног одбора странке оценио да не постоје услови за слободне изборе и позвао на бојкот избора.

Он је рекао да актуелна власт интензивном медијском кампањом, које се, као тврди, чврсто претвара у хајку, узурпацијом институција и суспензијом права, не оставља простор за другачији одговор од бојкота.

- Бојкот као средство није сам себи циљ, већ делотворно средство притиска - рекао је Лутовац.

Прочитајте ОВДЕ  драматично упозорење генерала Лазаревића.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА