Најновије

ПУПОВАЦ БЕЗ ПАРДОНА: Стојим иза поређења данашње Хрватске и НДХ! Охрабрују ме позитивне реакције!

Председник СДСС Милорад Пуповац изјавио је да су реакције толиког броја важних људи који су коментарисали његово поређење данашње Хрватске са НДХ, за њега охрабрујуће и подстицајне.

Милорад Пуповац (Фото: Јутјуб)

Он је то рекао гостујући у емисији хрватског радија "Интервју недеље" додајући да то мисли озбиљно и да нимало није саркастичан и ироничан, преноси ХРТ.

- Независно од тога какве су оријентације ти могући гласови, мислим да је то ствар једног унутрашњег моралног осећаја код људи који не желе да се повезују с таквим историјским злом и са таквим историјским теретом - рекао је Пуповац.

Према његовим речима, он је такву паралелу направио из страха да се идеологија мржње и насиља не прошири до те мере да данашња европска Хрватска не почиње у нечему наликовати "на ту злогуку и злочиначку квислиншку творевину која се зове НДХ".

- Екстремни десничарски политички покрети и гласови у нашој земљи толико јачају, довели су протеклих година до тога да се више не зна шта је допуштено, шта није допуштено, шта је у складу са законом, шта није у складу са закону, настоје до краја да релативизију систем вредности који се у овој земљи , рецимо тако, од њезиних почетака, али посебно од 1996., 2000, 2003. па све негде до 2013. и 2014, знао - рекао је Пуповац.

Упитан да ли ће коалиција остати у тренутном саставу, Пуповац је рекао да земљу и сваку владајућу политику треба сачувати и спасити од ризика екстремно десних политика које се у Хрватској настоје груписати на различите начине.

- За нас је доношење те одлуке, кад бисмо гледали само себично, кад бих ја гледао само себично, било врло једноставно. Одмахнуо бих руком и рекао: Па, људи, радите ви то, мене пустите на миру - рекао је Пуповац и додо да то неће рећи.

Бакир хоће да укине Републику Српску и српски језик! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА