Најновије

ТИТО ЈЕ ОВО ВОЛЕО ВИШЕ ОД СВЕГА, ИАКО СУ МУ БРАНИЛИ! Друштво су му правили најмоћнији људи тог времена, а ево како је увредио Чаушеског! (ФОТО)

Тито је почео да лови непосредно после рата и то му је остала страст до краја живота. Када су му лекари почетком 70-их предложили увођење строже терапије због све лошијег здравља, он је прихватио уз услов да му се допусте одласци у лов.

Јосип Броз Тито (Фото: јутјуб)

Омиљена ловишта некадашњег југословенског лидера су били Бриони, Карађорђево и она под управом ловачког друштва “Јелен”.

Остало је упамћено да су многи светски званичници одлазили у лов са Брозом, па је тако некадашњи лидер Источне Немачке Ерих Хонекер на ловишту друштва. “Јелен” после много перипетија и празног хода убио јелена и вепра.

Мађарски премијер Јанош Кадар уволио је јелена, док совјетску браћу (Хрушчова и Брежњева) ловни трофеји нису занимали уопште. Они су волели да дивљач тамане редом, што више – то боље.

За лов са Чаушескуом је везана бизарна епизода: он и Тито су на дивљу свињу пуцали истовремено, па нису могли да се договоре ко је главни “убица”. Онда су тражили рупе од својих хитаца. Како Николаев на свињи никако није могао да нађе улазну рану од свог пуцња, југословенски колега је свињи подигао реп и рекао: “Ево, има овде једна рупа”.

Како и зашто су Срби чували америчке пилоте, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

 


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА