Најновије

СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА У СИРИЈИ ИЗРЕЖИРАНО ЈЕ РАНИЈЕ ОД ОВИХ ТЕРОРИСТА: Председник Египта проговорио!

Египатски председник Абдел-Фатах Ел-Сиси рекао је у суботу на конференцији у Каиру да су догађаје који су довели до рата у Сирији планирале терористичке организације које су покушале да униште земљу, пренела је Сиријска арапска новинска агенција (САНА).

Египатски председник Абдел-Фатах Ел-Сиси (Фото: sis.gov. eg)

Према САНА, Сиси је те коментаре изнео током Националне конференције за младе, под називом „Оцењивање локалног и регионалног искуства у борби против тероризма“.

Египатски председник је наводно рекао присутнима да се тероризам користи за постизање политичких циљева далеко од међународног легитимитета. Сиси је посебно истакао како се тероризам користи за циљање и уништавање земаља Сирије и Либије. Нагласио је да конвенционални рат не може уништити државу, али тероризам то може учинити.

Сиси је рекао да се без постојања спонзора који усвајају и подржавају тероризам овај феномен не би проширио и успео на такав начин.

"Феномен међународног тероризма је чудовиште које је постало ван контроле оних који су га покренули", закључио је египатски председник.

Док се Сиси и Асад нису званично састали, дипломатски односи Сирије и Египта били су јаки од тренутка када је египатски лидер преузео дужност. Египат је одиграо велику улогу у залагању и промоцији мирног решења у Сирији, јер је Сиси дозволио да се у његовој земљи одржи неколико састанака између сиријске владе и опозиције.

Руски и украјински снајперисти изашли на дуел, који је преживео сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА