Најновије

У ЈЕКУ ПРЉАВИХ ШПИЈУНСКИХ ИГАРА МОСКВЕ И ВАШИНГТОНА, РУСКИ АНАЛИТИЧАР ПРОГОВОРИО: Ево чега се Путин највише прибојава!

„Писање америчких медија о доушнику у Кремљу, кога је званични Вашингтон повукао, мање говори о америчко-руским односима, а више о трзавицама између Доналда Трампа и његових обавештајних служби, као и настојању да се председник САД прикаже као некомпентентан“, каже војно политички аналитичар из Москве Александар Гољц.

Владимир Путин (Фото: pixabay. com)

Према његовим речима, у Кремљу влада права параноја због „револуција у боји“, јер се прибојава да би ЦИА, МИ6 и друге стране службе могле да подстакну јавну побуну и преврат у Русији.

– Зато није случајно што су у руској војној доктрини револуције у боји означене као једна од главних опасности по безбедност земље и третирају се као нова врста ратовања. Дакле, на исти тас су стављени јавни протести и страна инвазија – истиче Гољц додајући да не верује да ће се власт променити на изборима.

Недавни губитак партије председника Владимира Путина трећине посланичких места на изборима у Москви показује, по мишљењу Гољца, да млади желе више слободе и да не пристају на неписани уговор између Кремља и руских грађана: „Ми вам дајемо кобасице а ви нам дозвољавате да управљамо вама“.

– Међутим, нове генерације које су рођене и одрасле у време Путинове владавине, када је економска ситуација била мање више нормална, не сматрају да због тога треба да изражавају захвалност руском председнику. Штавише, они желе да пореде свој стандард у Москви са западним, а не са севернокорејским. Зато постављају питање зашто нису богати као, рецимо у Француској или Британији, и њихов живот комфорнији – објашњава Гољц.

– Други фактор су огромне разлике између богатих и сиромашних. Постоји класа изузетно имућних људи, који углавном потичу из владајућег естаблишмента. Млади увиђају да су за већину њих затворена врата за успон на друштвеној лествици, јер на свим важним позицијама у разним областима седе деца људи из владајућих структура. Због тога су незадовољни и желе више слободе, а не само хлеба. То је имало кључни утицај на исход избора у Москви – закључује он.

У случају рата Америке и Русије, Европљани би били неутрални, а две чланице НАТО би подржале Москву, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА