Најновије

"Да добијемо највише што можемо, а изгубимо најмање што морамо": Брнабић проговорила о решењу за Косово!

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је компромисно решење једино могуће решење косовског питања, којим би и једна и друга страна добиле стабилнију, срећнију будућност, дугорочни мир и просперитет.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Брнабићева је за "Блиц" рекла да решење косовоског проблема мора да подразумева управо оно што председник Александар Вучић увек наглашава, а то је да обе стране несто изгубе, али и да нешто добију.

- Односно, да добијемо највише што можемо, а изгубимо најмање што морамо - казала је премијерка.

Она подсећа да је Вучић, када је већина у Србији подржавала замрзнути конфликт на КиМ, имао политичке храбрости да покрене питања договора Срба и Албанаца.

- То је била тешка, непопуларна, али у исто време једна исправна и одговорна одлука. Тиме се показује брига за генерације које долазе јер постоји једна опасност коју замрзнути конфликт носи са собом, а то је да се у неком тренутку он одмрзне. Нажалост, много времена и много прилика смо пропустили да решимо ово питање. Данас се због тога налазимо у много тежој ситуацији него што је то био случај пре 10 или 15 година - каже Брнабић.

На питање шта мисли о најавама дела опозиције да ће бојкотовати парламентарне изборе на пролеће, она је рекла да је то њихово демократско право, али и њихов једини излаз из ситуације у којој се налазе, а у коју су сами себе довели.

- Када вам је једина политика већ дуже време вређање и претње без јасних, конструктивних критика и без трунке објективности да кажете да је нешто ипак добро урађено, онда дођете до тока да немате ни подршку ни идеју с којом ћете изаћи на редовне парламентарне изборе - сматра премијерка.

Говорећи о ЛГБТ заједници и надама које полажу у њу, Брнабићева је упозорила да постоји озбиљна замена теза код оних који је критикују и поновила да она није ЛГБТ председница Владе, већ председница Владе која је ЛГБТ.

- Оно што сам покушала да урадим јесте да својим примером позитивно утичем на људе у Србији који из разноразних разлога оспоравају ЛГБТ права. Желела сам да кроз мене виде да се ЛГБТ заједница ни у чему не разликује од хетеросексуалне. Да волимо ову земљу. Да желимо да живимо у њој, допринесемо нашем друштву - каже премијерка.

Она додаје да је свесна свих проблема ЛГБТ заједнице у Србији и да јој се чинило да ће то што не крије своје опредељење довести до неког помака у друштву.

- Не мислим свакако да је то довољно, али је то почетак, и то значајан. Жао ми је што ЛГБТ заједница тако не мисли и то што сам ја урадила не препознаје. Ја ћу даље радити да статус те заједнице буде у будућности бољи, као и свих осталих у Србији - каже председница Владе Србије.

Путин се укључује у преговоре о Косову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА