Најновије

ПЛАНОВИ ВЛАСТИ У МОСКВИ И МИНСКУ: Русија и Белорусија од 2022. као конфедерација

Владе Русије и Белорусије планирају да направе јединствени порески и грађански кодекс у оквиру делимичне интеграције два економска система од јануара 2021. године.

Путин и Лукашенко (Фото: Јутјуб)

Спутњик преноси писање руског листа Комерсант да Москва и Минск намеравају да скоро у потпуности обједине банкарску контролу при очувању две централне банке, да уведу јединствени регулатор тржишта нафте, гаса и струје и успоставе хармонизовано државно регулисање индустрије.

Наводи се да је такав степен економских интеграција већи него у Европској унији и додаје да се од 2022. године може говорити о фактички конфедеративној држави која ипак неће бити равноправна за обе стране, пошто је руска економија 29 пута већа од белоруске.

Раније је министар економије Белорусије Дмитриј Крутој саопштио да су позиције две стране 80 одсто усаглашене, а остали део има само "принципијелни карактер".

Крајем 2018. године власти у Минску и Москви договориле су се о формирању радне групе за решавање проблематичних питања и развоју интеграција, а овог лета одржан је и састанак руског председника Владимира Путина и шефа белоруске државе Александра Лукашенка. Тада је договорено да се до 1. новембра изради око 28 мапа пута интеграције у различитим сферама, до средине 2020. године да се усклади законодавство, а од 2021. године да се покрене енергетско, индустријско, пољопривредно и транспортно тржиште под јединственим правилима.

Лукашенко је предложио да се реше сва спорна питања и припреми акциони план до 8. децембра 2019. године.

Прочитајте ОВДЕ   где је то Русија почела изградњу ратних бродова.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА