Најновије

ПРЕКРШЕН ДОГОВОР О ПРИМИРЈУ? Руси обуставили ваздушне нападе, али бомбе падају

Сиријска побуњеничка група Џаиш ал-Ислам тврди да су сиријске владине снаге данас бациле две импровизоване бомбе и отвориле ватру на њене положаје у неколико инцидената, којима су прекршиле прекид ватре у Источној Гути у близини Дамаска.
Мега експлозија (Фото: ЈуТјуб)

Мега експлозија (Фото: ЈуТјуб)

Истовремено, руска војска је саопштила да је, у складу са споразумом о прекиду ватре који су договорили Москва и Вашингтон, обуставила ваздушне нападе на зоне и оружане групе у Сирији које су упутиле захтев за прекид ватре, пренео је Тас с. Позивајући се на наводе команданата групе Џаиш ал-Ислам са терена, портпарол сиријске побуњеничке групе рекао је Ројтерсу да су у једном инциденту владине снаге употребиле аутоматско оружје. Сиријски војни званичници за сада нису доступни за коментар, додаје британска агенција. Русија је у потпуности обуставила ваздушне нападе на оне области и оружане јединице у Сирији које су послале захтеве за прекид ватре, односно на такозвану “зелену зону”, рекао је данас шеф главног оперативног одсека Генералштаба руске војске Сергеј Рудској, пренео је Тас с. Рудској је новинарима рекао и да су се сиријска војска и 17 оружаних јединица обавезале да ће поштовати прекид ватре у Сирији. Генералштаб руске војске данас је саопштио да је Министарство одбране Русије предало Вашингтону листу јединица које су се придружиле примирју у Сирији и које не смеју да буду нападане, а да је руско Министарство од америчке војске добило мапу о ситуацији са сиријским прекидом ватре. Ројтерс је, међутим, јавио да су најмање две особе погинуле када је на уласку у провинцију Хама експлодирао аутомобил-бомба. За сада није познато ко је одговоран за напад. Из договора о примирју искључене су исламистичке групе, Ал Нусра фронт и тзв. Исламска држава, што уноси зебњу у одрживост примирја.
Прочитајте још:НАТО ГЕНЕРАЛ „ОШТРО“ О РУСИЈИ: Ми не желимо – они желе непријатељство!ОВИМ ПРЕТЕ ПУТИНУ: Снимак лансирања америчке балистичке ракете (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА