Најновије

ИРАНСКИ ПРЕДСЕДНИК УЗДРМАО СВЕТ: Ево шта је рекао о нападу на Саудијску Арабију! Има једну поруку за јеменски народ!

Председник Ирана Хасан Рохани рекао је у Анкари да напад на нафтна постројења Арамко у Саудијској Арабији представља реципрочну меру јеменског народа на нападе на њихову земљу.

Хасан Рохани (Фото: kremlin.ru)

- Јеменски народ је испољио своје легитимно право да се брани... Напади су били реципрочни одговор на вишегодишњу агресију према Јемену - рекао је Рохани јуче на конференцији за новинаре са председницима Русије и Турске.

Та изјава је уследила само неколико сати након што је саудијска коалиција, која предвођена САД изводи нападе на Јемен, окривила Техеран да је напад изведен иранским оружјем.

Одговорност за напад преузели су побуњеничка група Хути које подржава Иран.

"Иран никада неће преговарати са САД"

Иран никада неће преговарати са Сједињеним Државама и политика Вашингтона заснована на "максималном притиску" на Техеран ће пропасти, изјавио је данас врховни ирански верски вођа ајатолах Али Хамнеи.

- Ирански званичници никада неће разговарати са Америком.. то је део њихове (америчке) политике да врше притисак на Иран... њихова политика максималног притиска на Иран ће пропасти - рекао је Хамнеи у телевизијском обраћању.

Иранске власти саопштиле су јуче да неће бити састанка иранског председника Хасана Роханија и његовог америчког колеге Доналда Трампа у Уједињеним нацијама на заседању Генералне скупштине, након што је Бела кућа у недељу оставила отворену могућност потенцијалног састанка.

- Такав догађај (састанак Трамп-Рохани у Њујорку) није на нашем дневном реду, нити ће се догодити. Такав састанак се неће одржати - изјавио је портпарол Министарства спољних послова Абас Мосави за државну телевизију.

Техеран је више пута одбио такав састанак, преноси Ројтерс.

Русија може да реши све дугове за дан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА