Најновије

ЈОШ ЈЕДНА СТРАШНА ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА! ХАРАДИНАЈ: Нови Пазар је албански град!

Премијер у оставци лажне државе Косово Рамуш Харадинај поручио је да је и Нови Пазар албански град! Харадинај је објавио да је за викенд боравио у Црној Гори, где се састао с Албанцима из Плава и Гусиња.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

"На братском састанку с Албанцима из Плава и Гусиња. Од Скадра до Новог Пазара браћа смо, и они који се моле у џамији, и они који се моле у цркви. Моја су браћа Албанци", написао је Харадинај на друштвеним мрежама.

Коментаришући ову Харадинајеву отворену провокацију, шеф Међународног института за безбедност Орхан Драгаш каже да је на Косову у току предизборна кампања, у којој су политички улози огромни.

- Посетом Гусињу на северу Црне Горе, где живе Албанци, а нарочито популистичким изјавама, Харадинај наговештава агресивну и експанзионистичку политичку платформу. Сви политичари у Приштини су националисти и не презају да с времена на време својим изјавама "откину" понеко парче Србије, Црне Горе или Македоније, јер њиховом бирачком телу пријају такве приче - оцењује Драгаш, додајући да је једини проблем у томе што су то само пусти снови.

- Не могу Албанци и њихови лидери у исто време да траже визну либерализацију и да комадају Србију, па и Црну Гору. Ипак, овакве изјаве не смеју да остану без реакције Београда и Брисела, јер су ратоборне и позивају на рушење суверенитета и територијалне целовитости међународно признате државе - закључује Драгаш.

Шиптари признали да је Косово Србија. Прочитајте ОВДЕ  како.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА