Најновије

НЕБО СЕ ОТВОРИЛО, СТАДИОН ЈЕ ЕКСЛОДИРАО! Црвено-бели праве чуда! Звездаши хоће репризу 1991. године!

Црвена звезда започиње европску одисеју против екипе Бајерна из Минхена. Утакмица је заказана за данас, 18. септембара, на "Алијанц арени“ (21.00, РТС 1)

Испраћај играча у Минхен (Фото: Јутјуб)

- Против шампиона Немачке, Бајерна из Минхена, пет пута у прошлости су црвено-бели војевали битке на фудбалском терену. Свим звездашима је у срцу утакмица у Београду која важи за једну од најузбудљивјих окршаја на Маракани. Синиша Михајловић је из слободног ударца довео у предност црвено-беле од 1:0, да би Баварци преокренули резултат на 1:2. Међутим, у последњем минуту меча наш тим је аутоголом Аумана дошао до резултата 2:2 и тиме се пласирао у финале најелитнијег европског такмичења - присећају се црвено-бели.

Први меч у Минхену завршен је победом Звезде од 2:1 у којем су стрелци били Панчев и Савићевић. Домаћин предвођен звездама немачке репрезентације, а на другој страни момци који су месец и по дана касније ушли у историју. Остаће упамћено да је Бајерн још и добро прошао јер су Савићевић, Михајловић, Бинић и Панчев имали сјајне прилике да убедљивије савладају противника.

У сезони 1979/80 по први пут у историји одмерили је Звезда снаге са Бајерном у оквиру осмине финала Купа УЕФА. Црвена звезда је поражена у првој утакмици у Минхену резултатом 2:0 тако да је победа у Београду од 3:2 коју су изборили Савић, Петровић и Репчић била недовољна да Звезда прође у следећу фазу такмичења.

Последњи пут када су играли са Бајерном био је меч у Купу УЕФА 2007. године када је Звезда поражена у Београду од 3:2 у којем су голове постигли Огњен Короман и Ненад Милијаш. Црвено-бели су несрећно поражени у последњем минуту, иако су били близу победе све до 86. минута.

Нема сумње да се сваки звездаш радује новом дуелу против немачког шампиона, који ће бити шести по реду у историји. Екипа Владана Милојевића добила је савете од легенди клуба који су већ одиграли утакмице против Бајерна.

- Игра Црвене звезде изгледа дефанзивно, али то је привидно, они изузетно тактички играју и користе сваку шансу на најбољи могући начин. Зато је Звезда доспела до Лиге шампиона. Верујем да неће разочарати и овог пута - поручио је Миле Јовин, члан генерације која је играла први дуел против Бајерна 1979. године.

Велики оптимиста је Слободан Маровић, шампион Европе и света из 1991. године, пред нови окршај са Бајерном.

- Савет данашњој генерацији Звезде је да код Немаца никада нема одустајања, играју до краја, до последњег звиждука и тога морају бити свесни. Али треба ући храбро у меч па ни изненађење није немогуће. Ови момци су показали да су способни за тако нешто - рекао је Маровић.

Некадашњи капитен Црвене звезде, а сада члан стручног штаба Ненад Милијаш, верује у позитиван исход меча у Минхену.

- Бајерн је апсолутни фаворит, али верујем да све оно што су учиниле претходне генерације може да мотивише и ову. Лично имаћу велики мотив да покушам да их изненадим и као тренер у стручном штабу, а наши играчи треба храбро да изађу на терен и покажу да нису случајно другу годину заредом у Лиги шампиона - истакао је некадашњи капитен Црвене звезде Ненад Милијаш.

Марко Гобељић оцу посветио емотивно писмо пред меч са Бајерном! Њега можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА