Најновије

ПОЧЕЛО СЈЕДИЊЕЊЕ? Путин и Лукашенко у децембру усвајају програм интеграције две земље

Председници Русије и Белорусије, Владимир Путин и Александар Лукашенко ће до 8. децембра усвојити програм интеграције две државе, рекао је амбасадор Белорусије у Москви Владимир Семашко.

Владимир Путин и Александар Лукашенко (Фото: РИА)

„До 1. новембра ове године треба да буде израђена „мапа пута“ у 31 правцу. До празника, 8. децембра, председници наших држава треба да направе програм“, рекао је Семашко на форуму „Технопром-2019“.

У поздравним речима на форуму, он је потврдио да су 6. септембра премијери две државе парафирали нови програм реализације договора. По његовим речима, везе међу државама ће јачати. У овом тренутку ради се на „мапи пута“, додао је Семешко.

Наше везе ће и даље бити блиске. Ми ћемо водити јединствену индустријску и научну политику, наше везе ће бити још тешње, како би били јачи и живели у бољи условима. Сада радимо на тим мапама пута.

Крајем прошле године Москва и Минск су се договорили о формирању радне групе за решавање проблема и развој интеграције. До 1. новембра планирана је израда око 28 "мапа пута", а до средине 2020. године усаглашавање законодавства, а од 2021. године усаглашавање тржишта нафте, гаса, индустрије, пољопривреде и транспорта по истим правилима.

Истовремено, Лукашенко је предложио да се уклоне сва спорна питања и припреми акциони програм до 8. децембра 2019.

Сирија може да употреби С-300 против израелских ратних авиона по дозволи Русије! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: vostok. rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА