Најновије

СТИГЛО ПОЈАЧАЊЕ: Стегао се обруч око америчких снага! Остали су сами у пустињи, а све пушке упрте у њих!

Сиријска арапска војска (САА) и њихови савезници послали су ове недеље појачање у покрајину Деир Езор након претњи бригаде Ал-Бакир коју подржава Иран, да ће напасти Сиријске демократске снаге (СДФ), подржане од САД, у источном региону Еуфрата.

Сиријска арапска војска (Фото: јутјуб)

Према војном извештају из источне Сирије, Сиријска арапска војска и палестинска бригада Ал-Кудс послале су појачања на линије фронта у Деир Езор, где су се позиционирале тик западније од Сиријских демократских снага.

Извор у близини рекао је да сиријска војска не планира напасти Сиријске демократске снаге. Међутим, они фокусирају више трупа на то подручје како би спречили било каква непријатељства између бригаде Ал-Бакир и америчких снага у Деир Езору.

Током викенда, бригада Ал-Бакир објавила је видео у којем један од њихових команданта обећава протеривање сиријских Демократских снага из источног региона долине реке Еуфрат. Бригада Ал-Бакир, која је део локалних одбрамбених снага које подржава Иран, сматра се једном од најмоћнијих паравојних фракција у Сирији.

Сачињена од већином племена Ал-Багара из руралног Алепа, бригада Ал-Бакир се етаблирала као моћна сила у региону Еуфрата након што је учествовала у неколико битака заједно са Сиријском арапском војском.

Који је однос војних снага Ирана, Саудијске Арабије и САД прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА