Најновије

БОЖОВИЋ НА ЧЕКАЊУ У ПОДГОРИЦИ: Милогорци му замерају контакте са Душком Кнежевићем и траже да се одрекне црногорског држављанства

Владимиру Божовићу, српском адвокату и саветнику министра у Кабинету министарства унутрашњих послова, Црна Гора тражи да се одрекне држављанства да би могао да почне са дипломатском службом у Црној Гори.

Владимир Божовић би требало да буде нови српски амбасадор у ЦГ (Фото: Јутјуб)

Божовић би требало да буде нови амбасадор Србије у Црној Гори. Како се спекулише у политичким круговима, та одлука Владе Србије, није по вољи одређеним структурама у Црној Гори, али и у Србији.

Према одређеним информацијама, АНБ је регистровао недавне сусрете Божовића и Душка Кнежевића у Лондону, па му се то узима као отежавајућа околност у новонасталој ситуацији. Наводно, АНБ припрема негативно мишљење за Божовића, а то је једна од компоненти за одлучивање приликом издавања агремана.

Председник Србије Александар Вучић је приликом читања извештаја БИА истакао детаљ да је та служба својевремено окарактерисала Божовића „као неког ко би могао да буде интересантан као достављач информација обавештајној служби Црне Горе“.
 
Божовић је српски адвокат, познат као генерални инспектор Ресора јавне безбедности МУП-а Републике Србије од 2004. до 2007. године. Био је државни секретар у Министарству унутрашњих послова у периоду од новембра 2012. до маја 2014. године и саветник председника Владе Републике Србије, надлежан за регионалну сарадњу и односе са верским заједницама.



Прочитајте ОВДЕ шта је Кајл Скот поручио Александру Вучићу.

Извор: Ин4с

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА