Најновије

ХАРАДИНАЈА РУШИ ЊЕГОВ САВЕЗНИК: Бивши командат "ОВК" одлучио да сведочи! Шиптари прете ликвидацијом!

Бивши командант терористичке организације такозване "Ослободилачке војске Косова" Наим Маљоку позван да сведочи пред судом у Хагу. Биће саслушан у Љубљани, на 'неутралном терену', јер се страхује да би могао бити убијен.

Бивши командант терористичке организације такозване "Ослободилачке војске Косова" Наим Маљоку (Фото: јутјуб)

Одлазећег премијера лажне државе Косово Рамуша Харадинаја почели су да минирају бивши саборци из терористичке 'Ослободилачке војске Косова'!

Страх од ликвидације

“Испитивање Маљокуа у Словенији је на његов захтев због личне сигурности и страха од ликвидације”, изјавио је Божидар Спасић, бивши оперативац ДБ.

Бивши командат ОВК Наим Маљоку позван је да сведочи пред судом у Хагу за ратне злочине почињене на Косову између 1998. и 2000. године. Маљоку ће, међутим, бити саслушан у Љубљани, на 'неутралном терену', јер се страхује да би могао бити убијен.

Потврде доказа о злочинима

Приштински медији наводе да се Маљоку запутио у Љубљану 'због лошег здравственог стања', али извори оцењују да су прави разлог претходне ликвидације потенцијалних сведока против Рамуша Харадинаја. Сам Маљоку је уочи испитивања изјавио да је ће на саслушање отићи сам, без адвоката, што упућује на закључак да се склопио некакав договор са тужиоцима и да је спреман да прича.

- Целог свог живота, својим професионалним способностима, знањем и вештинама и без икаквог личног интересовања, трудим се да будем од користи за добро отаџбине. Ја сам такав и остаћу. На саслушању ћу се појавити сам, без адвоката - поручио је Маљоку.

“Уверен сам хиљаду одсто да је питање укидања такси послало Рамуша у Хашки трибунал као осумњиченог. Условно и овог пута без иједне тачке, без клевете, осим што је био командант области Дукађин”, каже Рамушев брат Даут харадинај. 

Коментаришући ове наводе, бивши оперативац ДБ Божидар Спасић каже да је Маљоку био сарадник словеначке тајне службе, која му је и гарантовала сигурност.

- Његово испитивање у Словенији је на његов захтев, због личне сигурности и страха од ликвидације. Маљоку је пре рата био сарадник словеначке тајне службе и она му је гарантовала сигурност. Наводно се крије у једној касарни близу Цеља и ако га не саслушавају у касарни, онда на суд и тужилаштво долази у униформи словеначке војске. Он треба да потврди постојеће доказе против Харадинаја, а не да открије нове, и зато је у великој опасности - упозорава Спасић.

Ликвидације сведока против Харадинаја

2002. у Пећи убијени су заштићени сведоци Садик и Весељ Мурићи

2003. у заседи код Пећи убијен је Иљир Сељимај да не би сведочио

2003. из заседе убијени Сабахете Тољај, припадник КПС, са сведоком Исуфом Хакљајем. Запаљено је возило у коме су били

2003. из аутомобила у покрету убијен Тахир Земај заједно са сином и братом Енисом и Хасаном. Он је био кључни сведок у случају Дукађини групе

2005. код бензинске пумпе Молика у околини Пећи из заседе убијени Џељадин Мусај и његова унука. И он је био у програму заштите сведока у случају Дукађини групе.

1999-2005. убијена су Џељадинова браћа Садик, Исмет и Синан Мусај

2007. у саобраћајној несрећи у Подгорици страдао Кујтим Бериша. Он је сведочио како су му Харадинајеви војници силовали супругу, њега мучили струјом, а Србе убијали код Радоњићког језера

2016. код Глоговца је хицем у главу убијен Бедри Цури, бивши припадник ОВК и сведок тужилаштва. Годину дана касније, његова ћерка Блеранда прегажена је аутомобилом у Косову Пољу

из Трибунала су званично тврдили да није убијена 'ниједна особа са списка сведока или којој је Међународни суд одобрио заштитне мере у ова два предмета!?!

Велике шансе

Познати београдски адвокат Тома Фила такође оцењује да је сасвим могуће да је 'неутралан терен' саслушања изабран због страха да би Маљоку могао да 'нестане'.
- Можда је Маљоку болестан, слабо покретан или слично. Чим се њему зна идентитет, он је у великом ризику. Кључни сведок против Харадинаја је погинуо у Црној Гори. Тако да је све могуће - закључује Фила.

Ко је Наим Маљоку

Рођен у селу Лебјане код Пећи 1958. године

Завршио Војну академију у Загребу, а службовао у Љубљани

Средином осамдесетих био у затвору јер је у ЈНА организовао албанску групу која се илегално бавила набавком оружја и војне опреме

У рату у Хрватској борио се против Срба у албанској јединици хрватске војске

На Косово се вратио 1998. као словеначки држављанин и учествовао у организовању терористичке ОВК

Како су Амери развезали косовски чвор! Сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА