Најновије

РАЗВЕЗАН КОСОВСКИ ЧВОР: Хоће ли Србија бити окренута истоку или западу? Ако се не постигне договор, последице су катастрофалне!

Новинар и политички аналитичар Милован Јовановић изјавио је данас да се може очекивати да до краја 2020. године дође до постизања историјског споразума са Албанцима и затварања косовског питања, и оценио да ће у том процесу пресудну улогу имати САД.

Новинар и политички аналитичар Милован Јовановић (Фото: јутјуб)

У интервјуу он је истакао да је важно подсетити да је Косово у рату с НАТО-ом 1999. изгубио тадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић, кога је после демократских промена 5. октобра његов наследник Војислав Коштуница, "у координацији с деловима цркве, академије и руском агентуром, аболирао за крвави рат и губитак Косова".

Додао је да се с тим, нажалост, сагласио и Борис Тадић 2004. године када је први пут изабран за председника Србије.

Јовановић је истакао да, међутим, данас део опозиције, део власти, део цркве, део академије и део универзитета константно понавља да, насупрот њима, председник Србије Александар Вучић "нешто продаје, предаје или издаје.

- Наглашавам, Вучић није ништа изгубио, предао или издао. Он спасава шта се спасти може. Ако успе да постигне споразум са Албанцима, Србија, али и сви у региону, имаће чему добром да се надају, у супротном, тврдим, постаћемо балканска Камбоџа или Лаос - рекао је Јовановић.

Он је оценио да је, међутим, Вучић нажалост "на овом најважнијем послу препуштен сам себи, он је у немогућој мисији, потпуно сам, без било чије помоћи и подршке".

Јовановић је оценио и да ће предстојећи избори у окупираној јужној покрајини бити веома занимљиви и неизвесни.

- Много опција је на столу ко би могао да чини будућу власт и ко ће бити такозвани премијер Косова. Што се Србије, тиче ту је све кристално јасно, СНС и Александар Вучић оствариће поново убедљиву победу - рекао је Јовановић.

О томе каква је будућност Србије, да ли ће се све више окретати ка западу или ка истоку, или бити нека врста моста између ове две опције, он је рекао да је Србија на путу ка ЕУ, отварају се преговарачка поглавља, долазе стране инвестиције из земаља ЕУ, али то када ће Србија коначно постати пуноправна чланица ЕУ, не зависи више само од ње.

Јовановић је истакао да је, према његовом мишљењу, за Србију много важније усвајање и примена стандарда и вредности ЕУ од самог датума пријема.

Лазански тврди да је амерички авион долетео у Приштину да би шпијунирао војску Србије! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА