Најновије

"Ако постигнемо решење са Приштином, очекујемо да добијемо подршку Берлина!": Вучић се састао са Бајером! Ево о чему су причали!

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са послаником Бундестага Петером Бајером, са којим је разговарао о односима двеју земаља, економској сарадњи, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Александар Вучић и Петер Бајер (Фото: predsednik.rs)

Саговорници су констатовали да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду.

 

- Заинтересовани смо за даље унапређење економске сарадње, кроз континуиран раст спољнотрговинске размене и коришћење инвестиционих потенцијала. Охрабрује чињеница да су немачки привредници у Србији у највећој мери задовољни пословањем - истакао је председник Вучић и додао да у нашој земљи послује око 400 компанија са немачким капиталом, које запошљавају приближно 60.000 радника.

- Надамо се да ће и током ове године привредна сарадња бити настављена истим интензитетом, као и да ће бити реализоване нове немачке инвестиције у Србији - закључио је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да су билатерални односи Србије и Немачке веома добри, уз обострано настојање за унапређење и даље развијање односа.

Политички дијалог карактеришу развијена сарадња на свим пољима и врло интензивни контакти, укључујући и честе посете на високом и највишем нивоу.

- Веома ценимо континуирану подршку у процесу европских интеграција Србије и очекујемо да Немачка настави да у оквиру ЕУ утиче да наши реформски напори буду адекватно вредновани. Влада Републике Србије је у потпуности посвећена спровођењу средњорочних и дугорочних реформи. Као и до сада, највеће напоре усмеравамо на поглавља 23 и 24, која су и најзахтевнија - нагласио је председник Вучић.

Немачки посланик Петер Бајер је истакао да нема будућности Европске уније без интеграције Западног Балкана.

- Интерес Немачке је стабилан и економски јак регион - додао је Бајер.

Током сусрета, председник Вучић је нагласио да је Србија у потпуности посвећена нормализацији односа са Приштином, у циљу постизања компромисног решења, које ће бити прихватљиво за обе стране.

- Очекујемо да такво решење, уколико га постигнемо, добије подршку Немачке, Европске уније и шире међународне заједнице - рекао је председник Вучић, наводи се у саопштењу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Опет одложено суђење великом крвнику! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА