Најновије

ШЕШЕЉ ОТКРИО ПОЗАДИНУ БОЈКОТА ПА УПОЗОРИО: Ево када Запад креће на Косово! (ВИДЕО)

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ је говорећи о странка које су затражиле формирање прелазне владе, оценио да је реч о партијама које немају идеологију, већ су инструмент запада.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

- У једној ствари греше - запад не жели бојкот, жели њихово учешће на изборима. Запад ће кренути са главним притисцима на Вучића поводом Косова следеће године - навео је Шешељ. 

Он је оценио да би ситуација по питању Косова могла бити другачија ако би се у укључила Русија, која би према неким најавама, могла да повеже питање КиМ и Републике Српске. 

Говорећи о предстојећим изборима, Шешељ каже да СРС није почела са конкретним припремама за изборе, мада за сваку оозициону странку припреме трају од када се заврше претходни избори.

- Не припремамо се за бојкот. Ми смо странка, изразито парламентарног, демократског карактера и користмо искључиво демократске методе политичке борбе, ако нас неко нападне знамо екификасно да се одбранимо, али хоћемо мир у Србији. Хоћемо да се развија демократија, парламентарна демократија и да се политички сукоб који је за демократију неопходна одвија у скупштини – навео је Шешељ. 

Како је додао, српски радикали су против било каквих уличних инцидената. 

- Ми никога не нападамо и не идемо на туђе скупове да изазивамо – рекао је Шешељ. 

Лидер СРС каже да је Колинда Грабар Китаровић идеални представник хрватског народа, хрватске националне идеологије и усташког покрета.

- Сви други су много успешнији преваранти од ње, она је искрена. Она што мисли то и каже. Она са таквом мржном приступа чоколадици из Србије да се види суштна хрватске националне идеологије – навео је Шешељ гостујући на ТВ Пинк. 

Говорећи о обележавању почетка Другог светског рата у Врашави, Шешељ је рекао да Пољаци мрзе православље и да кроз мржњу према Русима, пројектују мржњу према Србима.

- Не чуди ме што Србија није позвана. Уосталом, шта би ми тамо тражили. Тамо би били понижени, десило се нешто слично као у Паризу – навео је Шешељ и додао да Пољаци мрзе Русе и стално подгревају страх од Руса.  

Шешељ открио које министре треба отерати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА