Најновије

ВУЧИЋ: Прихватам да сам глуп

Пред пут у Њујорк и важне састанке у САД председник Србија Александар Вучић гост је у јутарњем програму телевизије Пинк - "Ново јутро".

Вучић (Фото: Јутјуб)

Говорећи о ненајављеној посети Књажевцу, председник Србије је поручио да ће практиковати одлазак без камера, јер су тада људи слободнији да кажу шта мисле. 

- Људи отвореније говоре о проблемима, о томе шта би да промене код наших људи у локалу, сазнајемо шта желе, који су им проблеми, па сам тако сазнао по први пут да имају проблеме са наплатом ваучера, а не зато што ми нисмо дали новац, јер смо га дали унапред, већ су неки кренули са лажним ваучерима. Ово не бих ни знао да нисам отишао међу људе - каже председник, додајући да је управо из овог разлога важно да одлази међу људе и то без камера и новинара. 

Говорећи о снимку из Калне који је обишао интернет, председник каже да "нешто није у реду", чим је тај снимак одгледан више пута од снимка отварања ауто-пута. На питање зашто решава проблеме које треба да решавају његови сарадници, Вучић каже следеће: 

- Рекао ми је отац, када сам кретао у обрачун са тајкунским властима, да они који прихватају највеће изазове имају највише проблема, а ја сам му одговорио да, ако не прихватиш изазов, сви ће наћи изговор да се склоне и пребаце кривицу на другог. Зато смо решили швајцарце, зато сам разговарао са Мајом Павловић, решили смо Бристол, а све захваљујући доброј вољи и изналажењу улаза на нека друга врата - каже Вучић. 

Подсећа да је свратио до породице Глигоријевић, да је разговарао са њима у селу Дебелица, где је урађен нови пут, који је данас као писта.

- Мој посао је био да изразим саучешће људима, шта друго да урадим. Прошло је толико месеци, а онај ко је требало да то уради није урадио - каже Вучић, додајући да он, за разлику од других политичара, увек стане уз своје људе.

- Стао сам иза њега и онда када је рекао "ваздуплохов". Било је и других грешака других људи, а он је стизао и до Бриона, али до Књажевца није - каже председник, додајући да је важно да је човек праведан. 

Истиче да му је Сопот дражи од Бриона, а да, када је Бабићу поручио да тамо иде на летовање, да је то била метафора. 

- Нисте у стању да испуните своје елементарне обавезе, а нисте у стању да одете до Књажевца? Он је изразио саучешће, али телефоном. Не знам зашто му је било тешко да оде - каже Вучић. 

Додаје да се нада да ће се неко угледати на њега, јер он сам не може да обиђе шест милиона људи. 

"Навикли смо на Ђиласову бахатост, али то да прети да ће се борити против оних који раде свој посао - то је скандалозно"

Говорећи о скандалозном снимку на којем се чује како лидер СзС Драган Ђилас прети саобраћајном полицајцу отказом, Вучић каже да, када су окупирали Председништво запитао се докле им иде машта па су мислили да ће га заузети и постати председници.

- То тако ни мали Перица не замишља! Онда су дошли у Теразијски тунел, па су претили човеку, полицајцу у цивилу, који је радио свој посао, а не партијски посао. Ко су они да отпуштају људе? - запитао је Вучић. 

Каже да му у снимку није чудно то што псује и прети, јер је Ђилас свакако бахат, али да му је страшно то што је поручио да ће се борити да "такви као он (они који раде свој посао) добију отказе".

- Реакција шефа је такође страшна. Он се практично извињавао Ђиласу јер је његов полицајац радио свој посао. Надам се да смо данас мало боља земља, али сам сигуран да овакви проблеми и даље постоје и да ће постојати - каже председник.

"И опет од Ђиласа не чусмо шта је идеја за Косово"

Када је реч о Ђиласовој идеји за Косово - да Вучић не буде на власти, председник каже да опет нисмо чули које то решење он нуди. 

Када је реч о претњама опозиције упућене онима који су показали наклоност ка актуелној власти, Вучић каже да је много ангресије и да се они управо на њу и ослањају. Подсећа на ситуацију у Ректорату, када су се неки чак и запили па и посвађаји у згради.

- Неки су глумили студента, а имају 30 година. То је као када би моја ћерка од 17 година ишла у јаслице да протестује! Све су то организовале Ђиласове и Обрадовићеве странке – каже Вучић.

Вучић је рекао да постоји организација Студентски парламент, која је најважнија и која се рекла да ово нема никакве везе са студентима. 

- Замисли ви се мешате у избор владе? Можете бити министар и са осоновном школом, ако вам народ укаже поверење – навео је Вучић и додао да је ово начин да се испровоцира реакција полиције.

Како је додао, многи млади људи су мислили да иза тога стоје велики циљеви, на жалост стоји њихов криминал. 

Изборни услови бољи него 2012. године

Говорећи о доласку Ненада Боровића у СНС, Вучић је рекао да је од њега очекује много и да је реч о борцу.

 - Наши људи би волели да се учауре, да нико не долази, да чувају функције, не сви…Морате да се борите против тога! Да је неко из СНС одлазио, рекли би види како је паметан. Овако је прелетач – рекао је Вучић. 

Када је реч о дијалогу власти и опозиције о изборним условима на ФПН, Вучић је рекао да су изборни услови бољи него 2012. године, чистији бирачки списак и већа приступност опозције медијима. 

- Говорили су о бирачким спсиковима, рекли смо: "уредите како хоћете". Спремни смо да прихватимо све што ви нисте. Резултатима рада, ауто-путевима, платама, пензијама, пругама можемо да вас победимо! Радом ћемо да вас побеђујемо! Они мисле да је довољно само једном дневно да твитну из кафића на Врачару – истакао је Вучић. 

"Опозиција оптужује и критикује све што је добро“

Каже да појединци оптужују власт да продаје оружје, а само зато што је наводно у продају умешан отац Небојше Стефановића.

 - Треба да угасимо нашу наменску индустрију? И то за Стефановића, питам их да ли су то нагађања или имају доказ? Прихватам да сам глуп, али овакве придике не могу да разумем и схватим – каже Вучић. 

На текст о томе да ће Марина Абрановић доћи да, заједно са Владом Србије, гледа како појединац лопатама убацује новац на свој девизни рачун, каже да не зна како неко није срећан што Београд постаје престоница концептуалне културе и што долази једна таква уметница. 

- Не свиђа им се Београд, убацивали су детерџент у фонтану... Абрамовић дели судбину са свима који треба да буду осуђени због својих врлина. Не бих да изговарам шта мислим о том човеку (аутору текста) – каже он. 

"Репресивни апарат ће одрадити свој посао, али превентивни је важан"

Говорећи о вршњачком насиљу, Вучић је замолио све запослене у школама, али и родитеље, да се посвете деци.

 - Мислим да директор средње школе у Барајеву није крив, а да све долази из куће. Насиља је увек било, само сада може да се забележи камером. Снимци су ужасни, као да је моје дете на њима. Данилу говорим да је најважније оно што свако од нас носи у глави, марљивост и рад. Репресивни апарат ће одрадити свој посао, али превентивни такође треба да га одради – каже Вучић.

- Када штитимо туђу децу, штитимо своју децу. Замислите да је васе дете то које је малтретирано - навео је Вучић.

Лидер Америке преузима иницијативу у решавању Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА