Најновије

БРИТАНЦИ АСАНЖА ДРЖЕ У ЗАТВОРУ У УСЛОВИМА ГОРИМ НЕГО ЗА ТЕРОРИСТЕ! Иако је одслужио казну, Лондон неће да га пусти1 Ево због чега!

Затворски услови у којима британске власти држе оснивача "Викиликса" ДЖулијана Асанжа гори су него за терористе, рекла је главни и одговорни уредник "Викиликса" Кристин Храфнсон.

Хапшење Асанжа (Фото: Јутјуб)

"Британске власти држе Асанжа у условима горим него за терористе и не дају му да припреми своју одбрану и случај против изручења САД", рекла је Храфнсонова.

Она каже да је Асанжу ускраћено је право на кореспонденцију, да има право само на двије посјете мјесечно и у тешкој је изолацији.

Асанж је у затвору у Британији након хапшења у априлу због кршења услова кауције. Осуђен је на 50 седмица затвора.

Иако је требало да буде ослобођен 22. септембра, остаће у затвору због чврстог увјерења судије Ванесе Беритсер да ће "побјећи ако га пусте".

Храфнсонова је рекла да ова одлука показује "пристрасно третирање" Асанжа у оквиру британског правосудног система, пренио је "Спутњик".

Асанж, који је у затворској болници због лошег здравственог стања, сада ће чекати рочиште у фебруару у вези са изручењем САД, гдје се суочава са 18 тачака оптужнице, укључујући разоткривање националних тајни.

Оснивач "Викиликса" је 2010. године објавио низ америчких тајних порука и депеша које му је обезбједио бивши амерички обавјештајни аналитичар Челси Менинг.

Влада САД покренула је кривичну истрагу против "Викиликса" и Асанжа на основу незаконитог прибављања и објелодањивања повјерљивих докумената у вези са националном одбраном.

Асанж се крио у Амбасади Еквадора у Лондону од 2012. године, након што је Шведска за њим расписала међународну потјерницу због сексуалног напада.

У априлу ове године предат је британским властима, а шведско тужилаштво поново је отворило случај сексуалног напада. 

Си Ђинпинг задао је опасан тест, ко падне, нема назад!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА