Најновије

ЏИХАДИСТИ УДАРИЛИ НА НЕВИНЕ ЖРТВЕ: Исламска држава преузела одговорност! Највећи напад на цивиле у Ираку!

Исламска држава преузела је одговорност за бомбашки напад у близини ирачког града Карбала, у ком је 12 људи погинуло.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

У јучерашњој експлозији бомбе подметнуте у аутобус повређено је пет особа, а АП напомиње да је то био један од највећих напада против цивила од како је Исламска држава поражена у Ираку 2017.

Ипак, "спавачи" те терористичке организације и даље изводе спорадичне нападе широм земље. После овог напада ирачке снаге су појачале присуство и безбедносне мере око Карбале, светог града шиитских муслимана.

Ирачки премијер Адел Абдул-Махди је рекао да је ухапшен мушкарац који је оставио бомбу у аутобусу, али није изнео детаље. Председник Скупштине Мохамад ел Халбуси је изразио незадовољство због "поновљених неуспеха обавештајних агенција" да спрече овакве нападе.

На путевима који воде ка Карбали данас су мере безбедности појачане, постављени су контролни пунктови, и возила се претресају. АП наводи да је изгорели минибус и даље на путу.

Бомба је одјекнула док је аутобус пролазио кроз контролни пункт ирачке војске, на око 10 километара јужно од Карбале. Напад је изведен у време када се обележава завршетак 40-дневног периода жалости за имамом Хусеином, унуком пророка Мухамеда.

Прошле недеље, током обележавања празника Ашура у Карбали, у стампеду је погинула 31 особа, а 100 је повређено. На тој церемонији обележавања окупило се на стотине хиљада шиитских муслимана.

Генералштаб ће сваког тренутка дати зелено светло за напад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА