Најновије

ПРОБИЈЕНА ОГРАДА ОБЛАСТИ 51 ГДЕ ЧУВАЈУ ВАНЗЕМАЉЦЕ: Ловци на Mарсовце дошли испред војне базе, па кренули унутра! (ФОТО/ВИДЕО)

Неколико стотина ентузијаста који верују у постојање ванземаљаца, окупило се у Невади, после шаљивог позива упућеног преко Фејсбука да се упадне у тајанствену америчку војну базу у тој америчкој савезној држави, познату под надимком Област 51.

Фрка у области 51 (Фото: Јутјуб)

Базу годинама прате гласине и теорије да у њој америчка влада чува доказе о присуству ванземаљаца. Неколико стотина "ловаца на ванземаљце", али и радозналих посматрача, од којих су неки дошли чак из Француске, окупиле су се у градићу Рејчел, најближем Области 51, који има један хотел и свега 50 становника.

Једна млада жена је успела да прође кроз ограду базе и на кратко је приведена, али затим пуштена. Остали су, углавном, поштовали забрану уласка у базу, пренео је Глас Америке.

"Чули смо за догађај на Фејсбуку, знали да је шала, али је звучало забавно и пошто је догађај био све популарнији, решили смо - хајде да дођемо, кампујемо и видимо базу", каже Џордан Хачинсон из Јуте.

Све је почело од шале на Фејсбуку пре три месеца, када је корисник Мети Робертс упутио позив да се 20. септембра упадне у Област 51. Више од два милиона људи је одговорило да ће доћи.

"Само сам се нашалио док сам играо видео игрицу и тако је настало ово лудило", навео је Робертс.

Шала није била смешна америчкој војсци, која је објавила озбиљно упозорење јавности да не покушава да неовлашћено улази у Област 51, где се, како наводе, тестирају авиони и обучава особље.

"Упад у Област 51" био је савршена прилика за маркетинг - "Бад лајт" је пустио у продају специјалне лименке с темом ванземаљаца, а ресторани брзе хране увели тематске јеловнике, на пример "галактички милкшејк".

Област 51 деценијама прате теорије завере да су у њој смештени остаци НЛО-а и његове ванземаљске посаде када се летелица наводно срушила у Розвелу, у Њу Мексику, 1947.

Америчка влада није потврдила постојање базе до 2013, када су објављени архивски подаци ЦИА да је локација коришћена за тестирање тајних шпијунских авиона. Они који верују да ванземаљци постоје, а да влада зна више него што обавештава јавност, наставиће своју "журку" у Невади и током викенда.

Прочитајте ОВДЕ  све о кинеској соничној пушки и за шта она служи. Погледајте видео.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА