Најновије

СЕЛАКОВИЋ ОДГОВОРИО ПАЛМЕРУ: Србија јасно и недвосмислено подржава дејтонску БиХ!

Генерални секретар председника Републике, Никола Селаковић каже да Србија поштује и уважава Босну и Херцеговину у којој се одлуке доносе саглашношћу и консензусом три констутативна народа – Срба, Хрвата и Бошњака.

Никола Селаковић (Фото: Јутјуб)

"Србија има врло озбиљан и одговоран став када је у питаљу БиХ који гласи: поштујемо и уважавамо Босну и Херцеговину која је састављена од два ентитета - Републике Српске и Федерације БиХ. Поштујемо Босну и Херцеговину у којој се одлуке доносе сагласношћу и консензусом три констутативна народа - Срба, Хрвата и Бошњака", наводи генерални секретар председника Републике.

Додаје да постоји забринутост Срба у читавој Босни и Херцеговини, нарочито у Републици Српској. 

"Уверен сам да ће председник Србије Александар Вучић на данашњем састанку покушати да умањи и ублажи те тензије, али и да јасно и недвосмислено стави до знања да Србија подржава дејтонску Босну и Херцеговину", наводи Селаковић.

Каже да ће састанку присуствовати сви позвани представници свих парламентарних странака из Републике Српске, односно српских странака из Босне и Херцегвине.

"Уверен сам да је ово добар знак и свакако јасан сигнал једне забринутости која постоји код нашег народа", наводи Селаковић.

Осврћући се на изјаву Метју Палмера да је могућа измена Дејтонског споразума наводи да не постоје непроменљиве ствари али да за то мора да постоји сагласност сва три констутативна народа – Срба, Хрвата и Бошњака.

"Не постоје непроменљиве ствари али када желите нешто да мењате, онда је за то потребна и сагласност оних који су нешто сачинили пре тога. БиХ је састављена од два ентитета и три констутативна народа, доношење одлука подразумева сагласност сва три констутативна народа – Срба, Хрвата и Бошњака", објашњава генерални секретар председника Републике.

Поручује да Србија има константу у свом односу према БиХ и да поштује дејтонску Босну и Херцеговину. 

Додаје да је Србија током протеклих година бројним пројектима обухватила свих 63 општина у Републици Српској, помогла кроз изградњу или обнављање обданишта, вртића, школа, амбуланти, болница, инфраструктурних пројеката.

Прочитајте ОВДЕ какав план имају Американци за решење проблема на КиМ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА