Најновије

ТРЕСЕ СЕ КИНА! СИ ЂИНПИНГ ЗАГРМЕО: Од сада важе нова правила! Задао је опасан тест, ко падне, нема назад!

Кинески новинари ускоро ће морати да положе тест који ће оценити њихово разумевање социјалистичког учења лидера земље Си Ђинпинга.

Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Обавештење кинеског медијског регулатора послато је у више од десетак државних новинских организација у Пекингу током протеклог месеца. Оно упућује запослене да се припреме за полагање испита преко Сијеве пропагандне апликације покренуте почетком ове године, како би могле да им се обнове дозволе за рад.

Већина верује да ће се ова уредба ускоро применити на кинеске извештаче широм земље. Новинари три медијске организације, од којих су две биле изван Пекинга, рекли су за "Гардијан" да су њихове публикације такође добиле неформална обавештења да се региструју на апликацији.

- Од врха до дна, мислим да нико неће успети да избегне ово - рекао је један новинар медија у источној провинцији Шандонг.

Новинари би требало почетком октобра да полажу тестове са питањима која се односе на учења Си Ђинпинга о социјализму за нову еру и Сијеве "важне мисли о пропаганди", пише "Медија реформ".

Вести о тесту, које је најпре објавио "Саут Чајна Морнинг Пост", уследиле су као најновији пример све већих рестрикција према медијима у Кини.

Кина се сматра једном од најмање слободних земаља за новинаре, а 2019. године се нашла на чак 177. позицији од 180 земаља, испред Еритреје и Северне Кореје.

Кинески новинари се све више суочавају са казнама затвора, а самоцензура је уобичајена

Иначе, Си је и раније захтевао доказе лојалности од кинеских новинара и, како пише "Гардијан", рекао је новинарима државних медија да они морају да буду лице пропаганде Комунистичке партије.

Турске базе жестоко бомбардоване, хиљаде рањених евакуисано у Анкару! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА