Најновије

САУДИЈСКА ТИРАНИЈА НЕ ПРЕСТАЈЕ: Погођено више циљева у бомбардовању али Хути одолевају нападима!

Коалициони авиони предвођени Саудијском Арабијом извели су 21. септембра ваздушне нападе на подручја која држе Хути у Јемену, упркос мировној иницијативи коју је група представила дан раније.

Ратни авиони (Фото: pixabay. com)

Бриг. Генерал Јахија Сари, портпарол Хута, рекао је да је 39 ваздушних удара погодило неколико јеменских покрајина у року од 12 сати.

"Исход напада ратних авиона саудијског агресора на нашу земљу у последњих 12 сати у јеменским провинцијама износи више од 39 ваздушних напада", изјавио је портпарол.

Према Ал Масираху, саудијски ваздушни напади циљали су на неколико положаја у провинцијама Сана, Хаџах и Амран. Коалициона артиљерија такође је заклонила град Ал Худаида, где је примењено примирје спонзорисано из Немачке.

Махди Ал Машат, шеф Врховног политичког већа Хута, најавио је 20. септембра нову мировну иницијативу, под којом ће јеменска група престати све ракетне и беспилотне нападе на Саудијску Арабију.

Настављајући своје ударе на Јемен, Саудијска Арабија и њени савезници су ефективно одбацили иницијативу. Хути ће на то вероватно одговорити, јер је Ал Машат упозорио коалицију предвођену Саудијском Арабијом да крши иницијативу.

Иран се спрема за америчке нападе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА