Најновије

НАРОД У ПАНИЦИ! КРВАВО НЕБО, ЛОШ ЗНАК! Људи се жале на чудне повреде! Разлог је шокантан! (ВИДЕО)

Током овог викенда небо изнад једне провинције у Индонезији попримило је крваво црвену боју због великог броја пожара који су захватили огромне делове земље.

Црвено небо (Фото: Јутјуб)

Становница провинције Јамби, која је снимала фотографије необичног неба, рекла је да јој је измаглица "повредила очи и грло", како преносе медији.

Сваке године пожари у Индонезији стварају свепрожимајућу маглу која зна прекрити читаву регију југоисточне Азије. Она може да буде црвене боје због феномена који се зове Рејлијево расејање, истог оног који узрокује плаву нијансу неба током дана, и црвену боју Сунца код заласка. Ради се о расејању светлости која настаје када се електромагнетски талас судари с честицама у атмосфери.

- У димној измаглици највише има честица величина око 1 микрометра, али оне нису одговорне за промену боје светлости. То чине мање честице, од око 0,05 микрометра или мање. Њих нема пуно, али их има довољно да се црвена светлост више распршује од плаве - рекао је климатолог Кох Тиех Јонг са универзитета Сингапур.

- Због чињенице да су фотографије снимљене око поднева, небо се заиста чини још црвенијим. Ако је сунце изнад вас и погледате према горе, гледаћете у линији сунца, па се чини да већи део неба има црвену боју - казао је и додао како овај феномен не утиче на температуру ваздуха.

На обали језера, усред суше изронио објекат који ће променити ток историје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА