Најновије

НЕМА ПОГАЂАЊА ОКО КОСОВА ЈЕР ЈЕ СРПСКО: Најсиромашнији смо у Европи, то је највећи проблем

На предизборној трибини у Дому културе у Бујановцу, политиколог и кандидат за народног посланика на листи покрета "МИ – глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић", Александар Павић, изнео је своје ставове о будућности Косова и ресурса Србије. "Косово је српско и не долази у обзир било какво погађање око тога. Важно је да контролишемо наша природна богатства и да они остану у рукама српског народа," истакао је Павић. Подржаваоци овог покрета су изразили жељу да "врате Србију Србији", наглашавајући потребу за националним суверенитетом.

Фото: Бујановачке

Поред Несторовића, на трибини су говорили и Александар Павић, Драган Станојевић, Митар Ковач, Миодраг Јањушевић и Бранко Павловић.

-Ми не спремамо говоре, говоримо оно што мислимо, а оно што ми говоримо мисли 80 одсто српског народа. Говорили су нам да нема шансе да скупимо потписе, јер смо почели ни од чега, а скупили смо их за 10 дана. Ми нисмо били партијски људи, немамо спотове на телевизији, само нама не дају да се сучељавамо са другим странкама, а успели смо. Анкете показују да смо већ изнад цензуса – рекао је Павић.

Једна од ствари на којој покрет МИ – глас из народа инсистира је, по речима Павића, Косово и Метохија.

-Прво, наш народ неће у НАТО, друго Косово и Метохија је цело српско и нема погађања око тога, а треће сва наша природна богатства треба да буду у нашим рукама, а не да нам долазе странци и криминалци, а да ми будемо надничари на сопственој земљи. Желимо да вратимо земљу у своје руке, зато је наш слоган „Вратимо Србију Србији“ – казао је Павић.

Несторовић је истакао да их је ујединила потреба да се нешто учини, да се промени.

-Ујединила нас је потрба да нешто учинимо, ако се призна Косово ви ћете бити следећи на удару. Основни проблем је сиромаштво у Србији, најсиромашнији смо у Европи. У недељу не гласате  за нас, већ за себе и своју децу. Ми од овога немамо корист, већ углавном штету, јер долазимо на удар моћне партијске машинерије која постоји у Србији. Ми можемо да покренемо Србију и овај покрет сад не може да се заустави – казао је Несторовић.

Драган Станојевић је рекао да је поента њиховог окупљања да обезбеде будућност деце, да су они група људи од којих свако има озбиљну каријеру и да су спремни да својим знањем допринесу да се ова држава промени.

О потреби да се изгради нова војска која ће бити способна и достојна да врши заштиту националних интереса на прави начин, говорио је Митар Ковач.

-Војска треба да се врати на Косово и Метохују, не да угрожава безбедност албанског народа, већ да изађе да границе Србије и штити српски народ. Идеја велике Албаније је рођена на Косову и она мора ту и да нестане – казао је Ковач.

Миодраг Јанушевић рекао је да они желе да енергију и знање које наш народ има доведу на површину.

-Видимо земљу која је кренула у погрешном правцу, вредности које се пропагирају су стране овим људима. Промена је могућа јер имамо фантастичне људе који то могу да ураде. Треба искористити економски потенцијал ове земље, а људи који воде ову земљу не знају то да раде. Треба свако да ради оно што зна и ми хоћемо да се народ чује у скупштини – казао је Јанушевић.

Бранко Павловић је истакао чињеницу да су грађани Бујановца дали убедљиво највећи допринос скљупљању потписа.

-У овом саставу нисмо били ни у једном граду, а то је зато што разумемо стратешки значај Бујановца, који је много већи од броја људи или броја могућих гласова. Желели смо да искажемо поштовање према ономе што сте урадили за нас. Фали нам још 2 процента да будемо на неких 8,5 и да ваш Костић уђе у парламент, да Бујановац има свог посланика – рекао је Павловић.

Костић је искористио прилику да замоли да „ако уђу у парламент не забораве на Бујановац и околна села и на проблеме који народ овде има, а односе се пре свега на недостатак посла и одлазак младих“.

На питање Бујановачких са којим би партијама, ако пређу цензус, ушли у коалицију, односно да ли им је ближа струја која је на власти или опозициона коалиција Србија против насиља, једногласно су одговорили – Не, не постоји струја којој бисмо се приклонили.

-Наш став је јасан. „Србија против насиља“ је злоупотребила две трагедије које су се догодиле маја месеца и од тога су направили фирму, јер њихова фирма пропада. Ми смо независни, са Ђиласом и Мариником нема коалиције ни на републичком, ни на локалном нивоу ни под којим условима, не сарађујемо са људима који примају паре од западних земаља – одговорио је Павић на питање нашег портала.

Постоје странке, казао је, са којима се покрет МИ – глас из народа слаже у појединим мишљењима, а то су Нови ДСС – Коалиција Нада, Заветници и Двери, али и они су, по речима Павића, спремни да уђу у коалицију са Мариником и Ђиласом у Београду.

 -Ми апсолутно искључујемо ту могућност. Нисмо у договорима ни са једнима, ни са другима, и нема ту простора за коалиције, нисмо део договора, јер да јесмо били бисмо на нечијој листи – казао је Павић.

-Ми не желимо да по сваку цену уђемо у власт и да се компромитујемо, ми желимо да развијемо покрет, а сада формирамо структуру и идеју и припремамо се за неко будуће време. Сваки улазак у неку комбинаторику би нам шкодио јер би се показало да смо као и сви други – додао је Несторовић.

КАДИРОВ НАЈАВИО КРАЈ РАТА! Рат ће бити готов до пролећа, били смо на седам километара од Кијева

Извор: Бујановачке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА