Најновије

БУКТИ РАТ СНС И СПС! Шормаз узбуркао социјалисте: СПС треба да буде у опозицији! Ови му узвратили: Ниси нико и ништа!

Посланик и функционер Српске напредне странке Драган Шормаз изазвао је прави хаос у владајућој коалицији изјавом да "СПС треба да буде у опозицији". Нису му остали дужни ни социјалисти.

Драган Шормаз (Фото: Јутјуб)

Посланик Српске напредне странке (СНС) Драган Шормаз изјавио је да СНС не треба да прави коалицију са Социјалистичком партијом Србије (СПС) и да је време да та странка "крене да стиче искуство опозиционог рада", пише лист Данас у издању за уторак.

Упитан шта би поручио председнику Србије Александру Вучићу када би га питао да ли СНС треба да "вуче на својим леђима странке које никада не би саме прешле цензус", Шормаз је навео да према ПУПС-у не може да се одреди, а да је председник Покрета социјалиста и министар одбране Александар Вулин "лојалан партнер и да треба да остане у коалицији".

"СДПС треба пустити да тражи други пут, странку господина Поповића такође, а са СПС-ом не треба правити коалицију. Време је да почну да стичу искуство опозиционог рада", рекао је Шормаз у интервјуу за Данас.

На ове речи реаговали су и функционери Социјалистичке партије Србије.

Министарка у влади и функционерка СПС Славица Ђукић Дејановић каже да су грађани ти који одлучују ко ће у опозицију, а не Шормаз.

- Социјалисти ће у интересу Србије и њених грађана и даље бити активни и чиниће све и у наредном периоду да људима и земљи буде боље. Грађани ће својим гласовима, а не Драган Шормаз да позиционирају СПС - рекла је министарка.

Шеф посланичке групе СПС у Скупштини Србије и потпредседник парламента Ђорђе Милићевић каже да Драган Шормаз није тај који одлучује о судбини СПС.

- Драган Шормаз није неко ко може да се похвали и одлучује о томе да ли Социјалистичка партија Србије треба или не да остане у власти јер је свима опште познато да се такви договори и преговори обављају на највишем нивоу између председника СНС Александра Вучића и председника СПС Ивице Дачића, који су направили један дугорочан и стратешко партнерски однос, а суштински је најважније да резултате тог односа на најбољи начин препознају и вреднују грађани, па не би трошио своје драгоцено време које користим искључиво како би допринео владајућој коалицији да идемо заједничким снагама, као и до сада, у правцу бољитка и успеха наше државе, како би наши грађани живели боље (што се види из год у годину) - рекао је Милићевић и додао:

- Самим тим, не дозвољавам себи “луксуз” који очигледно господин Шормаз даје себи за право да коментаришем о ставрима које нису на мени да одлучујем - зна се ко то ради и ко ће о таквим ставрима одлучити. Ја њему желим све најбоље, и саветујем му да негује коректан однос ка партнерима јер је такав однос увек на цени и може много више да допринесе у сустини заједичког функционисања, него медијаки иступи и тражења теме како би дошао до краткорочне медијске славе коју покушава да добије у задње време.

Народна посланица у Скупштини Србије Снежана Пауновић каже да Драган Шормаз неће бити тај који ће одлучивати о коалицијама пре и након избора.

- Људски је покајати се услед непромишљене изјаве, поштујем то. Поштоваћу и покајање када се не оствари ово надање. Одлуку о томе ко је власт, а ко опозиција донеће грађани Србије, а постизборне коалиције, сигурна сам, неће бити предмет одлуке колеге Шормаза - каже Пауновићева и додала:

- Не бринем ја за статус Социјалистичке партије Србије док је Ивице Дачића.

Функционер СПС Новица Тончев каже да Шормаз није никакав утицајни фактор у СНС.

- Напредњаци имају своје страначке органе и председника који трасира страначку политику руководећи се најбољим интересима државе. Није никаква тајна да СНС има већину и без СПС, али председник Вучић је више пута објаснио да политика није проста математика. Не мислим да је колега Шормаз толико утицајан фактор да може да формулише политику, ставове и одлуке у СНС и то је његов лични став - каже нам Тончев и додаје:

- Међутим, Шормаз је страшни ловац, ако узме пушку у руке и подвикне мало јаче, ми немамо куд - мораћемо у опозицију и то је за људе.

Министарстар рударства и енергетике, министар Александар Антић сматра да ово није одлука појединаца. 

- Господин Шормаз свакако није особа која ће одлучивати да ли ће Социјалистичка партија Србије бити на власти или у опозицији. То чак није појединачна одлука функционера СНС и СПС, већ је у питању промишљена, одговорна стратегија руководстава две највеће партије у Србији, пре свега председника Александра Вучића и Ивице Дачића, које су још 2012. године изабрале да граде своје дугорочно партнерство. Да је СНС незадовољан таквом одлуком, сигуран сам да би је до сада променио, имајући у виду да је највећа партија у земљи. Међутим то се није догодило, што значи да су обе партије у међусобној сарадњи препознале квалитетан и ефикасан начин да у дело спроведу многе заједничке тачке које се тичу напретка Србије, јачања наше економије и заштите кључних државних интереса. У савезу СНС-а и СПС-а Србија по први пут има на свом челу одговоран политички савез, који свој успех мери само по успеху које постиже држава Србија и сваки њен грађанин појединачно. Све док је тако, наше партнерство биће чврсто и имаће подршку огромне већине грађана, а ја сам уверен да ће то бити случај и у годинама пред нама - рекао је Антић.

Прочитајте ОВДЕ  каква је то језива претња и одакле стигла Додику.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА