Најновије

КУРДСКА ОФАНЗИВА НА ТУРКЕ: Док турске власти ћуте "Ослободилачке снаге" објавиле видео напада на њихове снаге (ВИДЕО)

Курдска војна група саопштила је да је покренула низ напада циљајући локације и базе турске војске у северном сиријском граду Африн.

Илустрација (Фото: Јутјуб/правда)

“Африн Ослободилачке снаге”, новоформирана курдска група, прогласиле су да су покренуле експлозивну направу у близини базе турске војске у селу Маримин, у Африн регији.

У нападу, који се догодио 22. септембра, наводно је убијено и рањено неколико турских војника. Турске власти нису ни потврдиле нити демантовале напад.

Снимци које је објавила група приказују турску војну пошту под нападом АТГМ.

Напади “Ослободилачких снага Африна” ескалирали су недавно након што је турски председник Реџеп Тајип Ердоган објавио спремност својих снага да покрену опсежну офанзиву против курдских група на северу Сирије.

"Ако се у року од две недеље не предузму посебне мере у безбедној зони, можемо покренути сопствену операцију", рекао је Ердоган после самита Русија-Турска и Иран о Сирији у турској престоници.

Као одговор, турске оружане групе су саопштиле да ће се борити против „турске инвазије“, обећавајући „одлучан одговор“ на било какву војну акцију Турске.

Турска војска и њени огранци надзиру делове северне Сирије након две војне операције у 2016. и 2018. (укључујући Африн) против Јединица за заштиту народа (ИПГ) и Курдистанске радничке партије (ПКК); обе на црној листи као терористичка организација од стране Турске.

Ердоган, који је најавио да његова земља неће дозволити да се терористи појаве у подручју створеном на граници са Сиријом, предложио је да га претвори у град избеглица.

„За избеглице тамо (на сиријској граници), потребно је створити град за учешће у пољопривреди. Објаснио сам колегама да је за њих потребно изградити инфраструктуру. Потребно је спречити формирање терористичког коридора “, рекао је турски председник након разговора с руским председником Владимиром Путином и иранским председником Хасаном Роханијем у понедељак у Анкари.

Прочитајте ОВДЕ  где се то распоређују Путинови специјалци.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА