Најновије

НАЈЗАД ОБЈАВЉЕН ВАЖАН ДЕТАЉ САСТАНКА ВУЧИЋА И МЕРКЕЛОВЕ! После избора Приштини се црно пише! Нема ништа од наставка дијалога!

У овом тренутку нема могућности за наставак дијалога између Београда и Приштине, али одмах након "косовских" избора треба извршити притисак да албанска страна повуче таксе на робу из Србије како би две стране што пре поново селе за преговарачки сто.

Александар Вучић и Ангела Меркел (Фото: јутјуб)

Ово је закључак јучерашњег састанка председника Србије Александра Вучића и немачке канцеларке Ангеле Меркел у Њујорку који је у највећој мери био посвећен решавању косовског проблема.

- Вучић и Меркелова су се сагласили да нема услова за наставак дијалога - каже извор.

Председник Србије је поручио саговорници да се нада да ће још дуго бити на челу Немачке и захвалио јој је за подршку и помоћ коју пружа Србији.

- Меркелова је рекла да је била разочарана Харадинајевим ставовима и потезима владе у Приштини. Рекла је и да очекује да ће нова власт бити кооперативнија и да ће се две стране приближити договору.

Председник Вучић је поновио да не постоји шанса да буде постигнут било какав споразум уколико Приштина добије све, а Београд ништа. Вучић је канцеларку Меркел позвао да дође у нашу земљу, а она је поручила да ће доћи пре него што се повуче.

"Немачка је за Србију данас економски партнер број један, канцеларка Меркел ме је обрадовала тиме што је потврдила да ће ускоро поново посетити Србију", написао је председник Вучић на свом званичном инстаграм налогу одмах након сусрета.

Вучић је након састанка рекао и да је поручио саговорници да му је жао што је "Фолксваген" отишао у Турску иако то нема везе са њом.

- Верујем да ћемо успети да се изборимо за још више немачких инвеститора - казао је Вучић.

Он је додао да је имао добар састанак и с генералним секретаром Антониом Гутересом, који је похвалио опредељеност Србије за мир и стабилност.

- Хвала што подржавате мир и стабилност. Ми ћемо увек бити посвећени подршци вашем раду - поручио је председник Вучић генералном секретару УН Антонију Гутересу.

Председник је Гутереса обавестио о проблемима у дијалогу с Приштином и нагласио да ситуација није ни лака ни једноставна, али да Србија чини све да очува мир и стабилносту региону, додавши да се ситуација компликује, нарочито у Босни и Херцеговини.

Тражимо решење

- Радимо на проналажењу могућег решења косовског проблема са свим међународним чиниоцима, али је дијалог блокиран због једностраних потеза Приштине - нагласио је Вучић.

Гутерес је рекао да поздравља одлучност и конструктиван приступ председника Вучића регионалним питањима, као и храброст и упорност за проналажење решења за косовско питање.

У коју земљу америка шаље војску да би се приближила руској граници, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА