Најновије

РАЂА СЕ НОВА СИРИЈСКА ЈЕДИНИЦА: Обучавали их руски специјалци, уништили су терористе! А сада ће да се покажу на ратишту! (ВИДЕО)

Јединица сиријског спецназа је завршила основну обуку. Она је успешно положила тест у коме је уништена условна група терориста, који су се забарикадирали у комплексу стамбених објеката. Целу вежбу је пратио и велики број страних новинара. Догађају су присуствовале и екипе које долазе из земаља НАТО, што је посебни куриозитет ове вежбе.

Спецназ у Сирији (Фото: јутјуб)

Специјална јединица сиријске армије која је у потпуности прошла обуку руских војних инструктора успешно је ликвидирала утврђени пункт, у којем су се сценарију вежбе налазили терористи. У оквиру ове вежбе учествовала је група за ватрену подршку која се састојала од минобацача и осталих артиљеријских средства. Примећен је велики број оклопљених теренских возила са тешким митраљезима, али и са вишецевним лансерима ракета.

Интересантно је истаћи да су се на вежби сиријских специјалних јединица појавили и страни новинари. На транажном полигону се окупили готово 50 новинара из десетак земаља, укључујући и оне које су у НАТО (Грчка, Шанија, Италија, Канада).

Ово је интегрални део доктрине тзв. „транспарентног рата“ у којем нема шта да се крије када је у питању однос према седмој сили. Основни циљ ове доктрине је директно упознавање новинара са неспорним чињеницама из ратом захваћеног подручја.

Комплетан програм специјалне обуке је реализован у периоду од два месеца. У наредној етапи обуке ће се радити на што већој уиграности специјалних тимова. Руски инструктори су посебну пажњу посветили противдиверзионој обуци сиријских специјалаца. Наиме у рату са исламистичким радикалима, сиријска војска се готово свакодневно суочава са огромним бројем неексплодиране муниције и мина-изненађења које терористи остављају иза себе приликом бекства. Оно на шта је такође усмерена посебна пажња јесу елементи обуке који се тичу метода и поступака приликом прве помоћи рањеном саборцу, на првој линији фронта, под кишом непријатељских куршума.

Јединица је селектована од најбољих припадника сиријске армије који су стекли завидно борбено искуство у протеклих неколико година. Одликује је снажан осећај припадности, ратнички дух и техничка опремљеност. Овај специјални састав је веома мобилан, а његов возни парк се састоји од великог броја возила различите модификације, укључујући и основне борбене тенкове.

Руски војни инструктори су присутни у практично свим видовима и родовима сиријске армије. Највише су присутни у дивизији Тигар, која у свом наоружању има руске извиђачке беспилотне летелице и основне борбене тенкове Т-90С.Такође под патронатом руских војних инструктора се налазе и посаде на системима ПВО руске производње, где се сиријски ракеташи оспособљавају да рукују најсложенијим типовима борбене технике.

Инжињеријске јединице се уче савременим техникама из свог делокруга рада, укључујући и тактику употребе специјалних робота за деминирање. Руски инструктори су присутни и у једицама сиријског ратног ваздухопловства, артиљеријским јединицама, јединицама специјалне намене итд.

Погледајте ОВДЕ језиве слике са места несреће пада МИГ-21.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА