Најновије

ФИФА ЗАЛЕПИЛА ШАМАР ШИПТАРИМА: Звезда може да игра на северу КиМ! Очекује се реакција ФСС!

Светска фудбалска федерација (ФИФА) писмено је 20. септембра обавестила председника тзв. Фудбалског савеза Косова (ФСК) Агима Адемија да ФСК повуче захтеве поднете безбедносним институцијама тзв. Косова, тако да утакмица Купа Србије између Трепче и Црвене звезде може да буде одиграна 5. октобра.

Фудбалери Црвене звезде ће моћи да играју на КиМ (Фото: crvenazvezdafk.com)

У писму које је у име ФИФА потписао заменик генералног секретара Матијас Графстрем, та организација се позива на одлуку Арбитражног суда за спорт (ЦАС) од 24. јануара 2017. (ЦАС 2016/а/4602 Фудбалски савез Србије против Уније европских фудбалских савеза).

"Конкретно, поменута одлука под тачком 107 наводи да: "Чињеница да одређени клубови на северном Косову тренутно играју под покровитељством ФСС не подрива општу организациону власт ФСК на његовој територији, што је и доказано пријавом ФСК за чланство".

Узимајући у обзир горе наведене ставке и у интересу фудбала, желели смо да подстакнемо ФФК да повуче захтеве поднете безбедносним институцијама Косова, тако да утакмица може да буде одиграна 5. октобра", наводи се у писму ФИФА до којег је дошао Косово Онлајн.

Прочитајте ОВДЕ шта амерички амбасадор Кајл Скот носи кући из Србије.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА