Најновије

Велики маневри на границама Украјине били су тест! Москва сада све зна

Лидер опозиције, Андреј Иларионов, указао је на прави циљ недавних војних вежби Оружаних руских снага, у близини граница са Украјином.

Руска војска (Фото: РИА)

Руско руководство у почетку није намеравало да нападне Украјину, како то тврде западни и украјински стручњаци, расправљајући о циљевима вежби руске војске, које су се одвијале у великом броју руских региона смештених у близини украјинске границе, сматра бивши саветник председника Русије, а сада ватрени критичар Кремља, Андреј Иларионов.

„Путин неће стварно напасти Украјину на пролеће“, рекао је лидер опозиције.

Стручњак посматра спроведене војне маневре оружаних снага Русије као „блеф“, или покушај „уцене“.

Одговарајући на питање зашто је Русија изненада организовала маневре у близини граница са Украјином, каже да је ово највероватније „провера, тестирање и Украјине и Европе, и целог Запада, провера шта се може догодити“.

Анализирајући реакцију Кијева и његових западних савезника, Москва је успела да добије почетне податке како би предвидела каква би могла да буде њихова реакција у случају стварне оружане конфронтације.

Као резултат тога, руска команда је успела да развије најтачнији и најпрецизнији план акције у случају стварног погоршања ситуације.

Истовремено, стручњак је указао на огромни значај ових података о потенцијалним противницима.

Резимирајући своју мисао, опозиционар је навео и да би стварно заоштравање војне ситуације око Донбаса могло да се догоди крајем лета, или почетком јесени. Истовремено су у овом временском периоду предвиђене и заједничке руско-белоруске вежбе „Запад 2021“.

Детаље Цвијанове кривичне пријаве против Вучића погледајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА