Најновије

АЛАВИ ТОМА! Грађани Србије плаћају месечно 5.000 евра, јер бивши председник неће да изађе из виле од 800 квадрата!

Од одласка Томислава Николића с места председника државе прошле су скоро две и по године, али он, упркос томе, и даље живи у луксузној државној резиденцији на Дедињу која му је додељена током председничког мандата!

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

У вили од 800 квадрата у Ужичкој улици Николић са супругом Драгицом ужива у свим могућим привилегијама, а процењује се да сваког месеца само одржавање тог државног објекта кошта око 5.000 евра, што плаћају сви грађани из својих џепова, каже извор.

Комплетна послуга

- Николић ће остати упамћен као најбахатији бивши председник. У резиденцији живи већ седам година и ниједног тренутка му није пало на памет да је напусти, па чак ни када му се окончао председнички мандат у мају 2017. године. Њему и Драгици се осладило да имају спремачице, куварице, баштоване који одржавају врт, возаче, обезбеђење и бројне друге помоћне раднике који се плаћају из буџета и који су им на услузи. Само за њихове плате и трошкове за струју, воду и остале потребе месечно се издваја око 5.000 евра - каже извор и подсећа да је за реновирање виле током 2017. држава платила око седам милиона динара.

Лош пример

Председник Транспарентности Владимир Гоати каже да је Николић требало да се иселили одмах после истека председничког мандата.

- Крајње је неуобичајено да човек који није више на функцији користи оне привилегије које су с разлогом обезбеђене људима на одређеној државној позицији. Чудно је да му ни у једном тренутку није прорадила демократска савест, већ је наставио да живи на месту које му не припада. Ово је антипример тога како људи треба да се понашају према државним бенефицијама. Изненадио сам се када је остао и један месец дуже након истека мандата, а камоли сада. Можда планира да ту живи до краја живота - каже Гоати.

Николић није одговарао на поруке.

Канцеларија без резултата

Након истека председничког мандата Николић је именован за шефа Националног савета за координацију сарадње с Русијом и Кином. Међутим, до данас никоме није јасно чиме се овај савет тачно бави, а и Николић се ретко појављује у јавности. Канцеларија нема ни неких конкретних резултата, али упркос томе годишње троши милионске суме. Тако је само за 2019. буџет канцеларије Савета износио око 41 милион динара.

Остали поштовали закон

Државне резиденције су и раније користили председници, али је само Николић у њој рекордно остао. Док је Борис Тадић обављао функцију шефа државе током два мандата, користио је резиденцију у Ужичкој за пријем важних гостију, а живео је у вили у Лацковићевој улици. Иселио се одмах по престанку функције. Бивши председници Милан Милутиновић и Војислав Коштуница нису користили државну резиденцију.

Имовинска карта

Живот на високој нози у луксузној вили није једина сатисфакција коју је Николић за себе обезбедио, јер је током бављења политиком стекао и позамашно богатство. Интересантни су подаци из имовинске карте из Агенције за борбу против корупције, који показују да је Николић 2010. имао аутомобил марке „лада нива“ из 1998. године, а затим је 2013. свом возном парку придодао и „ауди А6“, који је, како је тада навео, добио на поклон. Међутим, у имовинском извештају из 2015. види се да је Николић купио аутомобил „мерцедес бенц“, који и сада поседује.

Прочитајте ОВДЕ  који то страни медији кажу да је Србија перионица диплома.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА