Најновије

БАЈДЕНОВ СИН НИЈЕ НЕВИНАШЦЕ: Сада је откривено да је шуровао са моћном страном силом! (ВИДЕО)

Истраживање пословних уговора Бајдема Хунтера сина бившег потпредседника Џозефа Р. Бајдена сада укључује његово заједничко улагање са кинеским владиним ентитетом за куповину америчке компаније за аутомобилску технологију са потенцијалним војним применама.

Џо Бајден (Фото: Flickr)

Лакоћа којом је Обамина администрација 2015. године одобрила трансакцију алармирала је председника Сенатског одбора за финансије Чаја Граслија, који се бави истраживањем да ли су се Бела кућа и Обама-Бајден умешали у тај процес.

Једна од компанија у споразуму за 2015. годину била је Бохаи Харвест РСТ (БХР), инвестициони фонд од милијарду долара који је подржала Кина, а који су формирали Хантер Бајден и Крис Хајнц, пасторак тадашњег државног секретара Џона Керија.

Кинеска корпорација ваздухопловне индустрије Кине удружила се са БХР-ом како би купила Хениџес Аутомотив, произвођача високотехнолошких, антивибрационих компоненти за аутомобиле.

"Директна умешаност Бајдена и Хајнца у куповину Хенигес од стране кинеске владе ствара потенцијални сукоб интереса", написао је Грасли у писму од 15. августа министру финансија Стивену Т. Мнучину.

Републиканац из Ајове Грасли тражио је од Мнучина да истражитељима одбора достави документа из процеса одобрења, укључујући копију Националне процене претње која је потребна за постизање споразума.

За куповину Хениџеса од Кинеза било је потребно одобрење Одбора Обамине администрације за страна улагања у Сједињеним Државама (ЦФИУС) који је укључивао и одобрење из Стејт Департмента у коме је био Кери.

Аквизиција компаније Хенигес у износу од 600 милиона долара дала је кинеској ваздухопловној компанији 51 одсто удела у пословању и директној контроли антивибрационе технологије. БХР је добио 49% удјела у послу.

„Појава потенцијалних сукоба у овом случају посебно је забрињавајућа имајући у виду историју господина Бидена и господина Хеинза који су инвестирали у кинеске компаније и сарађивали са њима, укључујући бар једну која представља значајна питања националне безбедности“, написао је господин Грасслеи.

Изјавио је да је ЦФИУС одобрио трансакцију упркос извештајима да је та иста кинеска ваздухопловна компанија 2007. године, како се извештава, учествовала у крађи осетљивих података о заједничком програму САД за борбене авионе.

Кина је, како се извештава, украдене податке користила за своје борбене авионе Ј-20 и Ј-31.

Пословни подухвати Хантера Бајдена у земљи и иностранству постају главобоља за кампању његовог оца за демократску председничку номинацију 2020. године.

Бајденова кампања одбила је да учествује у овом извештају.

Млађи господин Бајден, адвокат образован са Јејла, који је више био у таблоидима због употребе дрога и романтичних испада, него због пословне спретности, направио је богатство у низу послова који често изгледају подмазани очевим политичким везама.

У 2013. години, старији Бајден и његов син летели су у авиону Ер Форс 2 у Пекинг. За неколико недеља компанија Хантера Бајдена склопила је уговор о приватном капиталу од милијарду долара са подружницом кинеске банке Кине и БХР је рођен, према књизи Петера Швајцера "Тајне империје."

Хантер Бајден и инвестициона фирма Хајнца Роземонт Сенека, основани 2009. године када се старији Бајден постао потпредседник , били су у средишту низа вишемилионских договора са компанијама у власништву кинеске владе. Такође су се уписали у консултантску фирму са седиштем у Масачусетсу Торнтон Груп коју води Џејмса Булџера, нећак злогласног убице мафије Џејмса Вактија Булџера, открио је Швајцер.

Пословна империја Хантера Бајдена проширила се светом.

Његово високо плаћено место у управном одбору украјинске компаније за природни гас - посао у који се упустио 2014. године када је његов отац потпредседник био на челу напора Обамине Беле куће у земљи - такође је у центру напора Демократа за опозив Доналда Трампа

Информер америчке обавештајне заједнице оптужио је Трампа да злоупотребљава облашћења тражећи од украјинског председника да истражи корупцију од стране Бајдена и његовог сина.

Трамп је инсистирао да корупција долази од Бајдена, који је главни кандидат за демократску номинацију.

Године 2016. Бајден као потпредседник посетио је Кијев и претио да ће задржати милијарду долара америчких гаранција за кредит, осим ако лидери земаља не отпусте главног тужиоца Украјине.

Рекао је да се тужилац није борио против корупције. Али тужилац је такође истраживао украјинску гасну компанију Буризма Холдингс, где је Хантер Бајден имао 50.000 долара месечно.

Старији Бајден рекао је да његови поступци немају никакве везе са његовим сином и њих двоје никада нису разговарали о пословним уговорима. "Нико у мојој породици нема тајни", тврди Бајден.

Белорусија ће преузети један део руско-украјинске границе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА